İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2023 Seyhan Livaneli Öykü Ödülü Anıl Çetinel Örselli’nin Oldu!

Seyhan Livaneli Öykü Yarışması ve Eksik Parça Yayınları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın kazananı Anıl Çetinel Örselli oldu. Örselli’nin kitabı Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanacak.

Edebiyat dünyamıza soluk katabilecek yeni yazarlar ortaya çıkarmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli anısını yaşatmak için bu yıl olan ödüle başvurular, 2022 Haziran ayında alınmaya başlandı. Öykü türünde kitabı yayınlanmamış adaylar, herhangi bir ödül almamış olan ikişer öyküsüyle ödüle başvurdu. Dördüncüsü düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu “Boşluk” olarak belirlendi.

Zülfü Livaneli, Barış İnce, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Hakan Akdoğan, Menekşe Toprak ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, beş adayı finalist olarak belirledi: Nuray Elçi, Nurdan Pak, Merve Çömelek, Anıl Çetinel Örselli, Gülcan Ukşal Aksoy.

Finalistler arasında yaptığı ikinci tur değerlendirme sonrasında, seçici kurul, ödülü Anıl Çetinel Örselli’ye vermeyi kararlaştırdı.

Ödül, 17 Mart Cuma günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edilecek. Jüri üyelerinin düzenleyeceği panel ve söyleşiler ve Ferhat Livaneli’nin müzik dinletisiyle bir şölene dönüşecek gece tüm edebiyatseverlere açık ve ücretsiz olacak. 2022 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın kazananı Servet Şan Durukan da geceye katılacak ve yeni kitabı için imza günü etkinliği yapacak.

Düzenleme kurulundan Ayça Erdura, 2024 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın konu ve şartlarının Haziran 2023 tarihinde duyurulacağı açıkladı.

17 Mart Cuma saat 20.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan sahnesinde görüşmek üzere…

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir