İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

33 Yaşında Belgeseli Çekilen Sanatçı: Erhan Us

36 dakika süren ’33. Yılında Erhan Us Belgeseli’; sanatçının çocukluk ve öğrencilik yıllarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşundaki başkanlıkları ve kişilik özellikleri, kurduğu dijital ve stratejik ajans, kaleme aldığı ‘Dijital Prestij: Sosyal Medya, Teknoloji ve Marketing Üzerine’ kitabı, 20’yi aşkın ülkede 70’ten fazla sergide sanatseverlerle buluşan eserleri ve sanatı gibi başlıklardan oluşmakta.

Yapımını Youtuber Çağatay Kaan Eren’in üstlendiği belgeselde 15 konuşmacıya, sanatçı Erhan Us’un Türkiye ve yurtdışında çekilmiş 190 arşiv fotoğrafı ve video eşlik ederken, yakın çevresinden ilk kez yapılan açıklamalara da yer veriliyor.

Sanatçı ve yazar olan Us; 1987 yılında Ankara’da doğmuş, Bilkent Üniversitesi THM’den sonra, marketing çalışmaları ve 11 sivil toplum başkanlığına istinaden ‘En İyi Dijital Ajans’ ödüllerine ve uluslararası onur nişanlarına layık görülmüş, İstanbul ve Anadolu Üniversiteleri’nde Sosyoloji ve Felsefe çalışmalarına devam etmişti. Erhan Us, geçen haftalarda yayınlanan bir röportajında sanat anlayışını şu sözlerle dile getirmişti; “Sahip olduğum bütün güç ile, toplumun önemli meselelerini haykırmak istedim hep. Bilgiyi üretmek ve aktarmak, benim için insanın en onurlu vazifesiydi. Sanatçı ve izleyiciyi uyumlu bir bilinç alış-verişi içinde hayal ettim. Eser, süs olmaktan ziyade, farkındalık yaratacak, düşünmeye iten bir nesne olmalıydı. Bu doğrultuda eserlerim; ahlak felsefesi, başarı ve kimlik kavramı, inancın dogma yapısı, kadın hakları, metalaşma / kimliksizleşme, iktidar ve otokrasi, popülizm, statüko, şekilcilik, toplumun kutuplaşması ve yozlaşma gibi başlıklar üzerine yaptığım çalışmaları görselleştiriyor.”

Erhan Us ayrıca AFSAD, Fotokolektif ve Anadolu Görsel Sanatlar Derneği üyesi.

33. Yılında Erhan Us Belgeseli;

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir