İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anne Ben Gazeteci miyim? Platformu Buluşmalarına Kaldığı Yerden Devam Ediyor!

Anne ben gazeteci miyim? platformu Ocak 2020’de başladığı ve mart ayına kadar başarıyla devam ettirdiği etkinlik dizisi Medya, Kültür, Toplum Buluşmaları’na kaldığı yerden devam etme kararı aldı. Platform 25 Eylül’de dördüncü buluşmasını Beyoğlu Mephisto’da gerçekleştirecek. 

Medya, Kültür ve Toplum Gazeteciliği başlığıyla Haziran 2018’de yayın ve faaliyet hayatına başlayan Anne ben gazeteci miyim? platformu; Ocak, Şubat ve Mart 2020 aylarında yoğun katılımla gerçekleşen ve her birinin sonuç raporunu basınla paylaştığı buluşmalarına pandemi nedeniyle ara vermişti. Platform, 25 Eylül itibariyle buluşmalarına kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu. Buluşmalar tamamen pandemi kurallarına göre gerçekleşecek ve katılımcılardan buluşma süresi boyunca maskelerini takılı tutmaları istenecek. 

PLATFORM, SİNEMADA ETİK KONUSUNU TARTIŞMAYA AÇIYOR!

Anne ben gazeteci miyim? platformu; Medya, Kültür, Toplum Buluşmaları adını verdiği etkinlik dizisinin dördüncüsünü 25 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Beyoğlu Mephisto Kitabevi’nde gerçekleştiriyor. Buluşma “Sinemada etik: Biyografi ve gerçek hayattan beslenen film ile dizilerde etik ölçüt ne olmalı?” sorusu üzerine şekilleniyor. Sinema tarihçisi Burçak Evren ile yönetmen, senarist Özer Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğin moderatörlüğünü ise gazeteci Ali Demirtaş üstlenecek.

Etkinlik herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

#MedyaKültürToplumBuluşmaları

#Annebengazetecimiyim

ANNE BEN GAZETECİ MİYİM? PLATFORMU HAKKINDA

Anne ben gazeteci miyim? platformu Medya, Kültür ve Toplum Gazeteciliği başlığı ve ‘soru sormak’ temel kavramıyla güncel medya eleştiri ve analizlerinin yazıldığı, uzun vadede medya raporlarının tutulduğu, medya, kültür ve toplum eksenli söyleşi, güncel haber ile araştırma haberlerinin üretildiği, özgün ve ‘gerçekten bağımsız’ bir platform olarak 2018 yılının haziran ayında Ali Demirtaş’ın editörlüğünde www.annebengazetecimiyim.com web adresiyle yayın ve faaliyet hayatına başladı. Platform ürettiği farklı biçimsel formattaki içeriklerle önemli haberlere ve okuma çıktılarına imza attı. Bunun yanı sıra platform, Medya, Kültür, Toplum Buluşmaları adını verdiği tartışma ortamlarıyla da gündeme dair konulara farklı bakışlar getirmeyi başardı ve ilgili alanlarda akademik kaynak niteliği taşıyan raporlar yazdı. Üretimlerine özgünlük ve bağımsızlık kaygısıyla hiç durmadan devam eden Anne ben gazeteci miyim? platformu, bütün bunları yaparken pratikteki popüler gazeteciliği reddediyor ve daima gelişen, değişen aynı zamanda etik bir mesleki anlayışı benimsiyor.

#GerçektenBağımsız ve öyle kalmak istiyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir