İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arda Kıymaz’dan Yeni Bir Şarkı “Palavra”

Arda Kıymaz yeni çalışması “Palavra”yı OnAir Sahne etiketiyle çıkardı.

“Palavra”nın söz ve müziği kendisine ait olan Arda Kıymaz bu sefer diğer şarkılarına kıyasla biraz daha karanlık temada bir şarkı ile karşımıza çıkıyor.

Müzisyen şarkının yapım sürecinin başından sonuna kadar Jakuzi, Depeche Mode gibi Synth Pop/Dark Wave tarzının bilinen gruplarından esinlenmiş. Esinlenme kendi tarzı ile harmanlanıp son şeklini yani “Palavra”yı oluşturmuş. Arda Kıymaz çalışma sürecini şu şekilde dile getiriyor: “Esinlendiğim isimler bir yana, bir noktada ister istemez diğer parçalarımda kullandığım enstrüman ve aranjmanları bu şarkıya da katarak şarkımı synth pop’tan uzaklaştırıp biraz daha alternatif müziğe yakınlaştırdığımı düşünüyorum. Diğer bestelediğim parçalardan çok da uzaklaşmamış oldu böylece, çünkü diğerleri alternatif rock tarzına daha yakın diyebilirim.”


Aynı zamanda Işık Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret bölümü son sınıf öğrencisi olan Arda Kıymaz müziğe ortaokulda klasik gitarla başlamış. Klasik, elektro ve akustik gitarlarla zaman geçirdikten bir süre sonra başka enstrümanlara da ilgi duyup, yazdığı besteleri kendi imkanlarıyla kaydetmeye başlamış.
Genç müzisyen müziğin en çok alternatif rock kısmında kendine yer bulsa da, hayatının bazı dönemlerinde rap ve metal gibi bambaşka müzik tarzlarına da kendini yakın hissettiğini belirtiyor.

Arda Kıymaz aynı zamanda görsel tasarımla ilgileniyor.

Arda Kıymaz’ın “Palavra” isimli şarkısını dijital platformlarda dinleyebilirsiniz.

Apple Music I Spotify I Fizy I Deezer I YouTube Music

OnAir Sahne Sosyal Medya Hesapları:
Instagram I Twitter I Facebook

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir