İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAK Ses ve Görüntü Atölyesi Başvuruya Açıldı!

BAK Ses ve Görüntü Atölyesi, yürütücülüğünü ses tasarımcısı/besteci Başar Ünder’in üstlendiği, ses ve görüntü ilişkisine odaklanan, bu pratiklerin içinde aktif olarak yer alan ya da almak isteyen katılımcılara açık bir atölye programı olarak tasarlandı.

3,4 ve 5 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek üç günlük program kapsamında sesi merkeze alan ya da konu edinen pratiklere yakından bakarken görsel-işitsel medyada yaratıcı ses, bir form olarak sese, çevresel sese, gürültüye yaklaşım ve sesin sergilenme biçimleri gibi konulara katılımcılarla birlikte yanıt aranacak.

Tanışma buluşmasınınn ardından katılımcılar, atölyenin ilk gününde kayıt ve müzik teknolojileri, ses tasarımı, elektronik müzik tarihi bağlamında tartışmalar yürütülürken ikinci günde katılımcılar ses sanatı ve yaratıcı ses kullanımı konularını teknik ve kavramsal bağlamda inceleme fırsatı bulacaklar.

Atölye bütün Türkiye’ye açık, çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Katılım kontenjanla sınırlı ve ücretsizdir.

Son başvuru tarihi: 13 Şubat 2023.

Başvuru Koşulları

  • Fotoğraf, video, görsel sanatlar ve ses ilişkisine dair ilgi sahibi olmak
  • BAK Ses ve Görüntü Atölyesi programının tamamına katılabilecek olmak
  • Farklı disiplinlerden ve mecralardan beslenen çalışmalara açık olmak
  • Çağrı bütün Türkiye’ye açıktır.

Detaylı bilgi için www.sehrebak.org

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan ve yaşadıkları dünyayı video, fotoğraf ve diğer görsel araçlarla anlatmak isteyen genç hikâye anlatıcılarının kolektif bir üretim sürecini paylaşmalarına imkân sağlamak üzere 2013 yılında yola çıktı. 2017 yılında ise görsel hikâye anlatıcılarının üretimlerini paylaşabildiği, hem birbirleri hem de fotoğrafçılar, sinemacılar, güncel sanatçılar ve akademisyenler ile ilişkilendikleri bir çevrimiçi paylaşım platformuna dönüştü.

sehrebak.org, yayınladığı çağrılarla farklı şehirlerden görsel hikâyelerin anlatılmasını teşvik ederken, sitenin kullanıcılarına belgesel fotoğraf ve video ile ilgili çeviri ve eleştirel metinlerden oluşan bir kaynak havuzu da sunan bir platform olarak tasarlandı. Sitede göç, aidiyet, çeşitlilik, ekoloji, dönüşüm ve gündelik hayat gibi konular etrafında yayınlanan çağrılar ve çevrimiçi sergiler sürerken, yüz yüze buluşmaların tartışma, öğrenme, keşfetme ve üretmede vazgeçilmez olduğu inancıyla BAK Buluşmaları başlığı altında eğitim ve üretim atölyeleri düzenlenmeye de devam ediyor. 2018’de İzmir ve Diyarbakır’da düzenlenen BAK Dersleri, 2019’da Diyarbakır’da gerçekleşen Dönüşen Şehir Kolektif Üretim Atölyesi ve Temmuz 2020-Nisan 2021 arasında çevrimiçi gerçekleşen Kulaktan Kulağa Kolektif Video Üretim Atölyesi’nin ardından BAK, 2023’te bu kez üretime yönelik çevrimiçi atölyeler düzenliyor. BAK Buluşmaları kapsamında düzenlenecek atölye, ses ve görüntü ilişkisini odağına alacak.

Instagram: www.instagram.com/sehrebak/

Twitter: https://twitter.com/sehrebak

Facebook: www.facebook.com/sehrebak

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir