İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

"Ben Kara Fatma" Sevtap Çapan'ın Oyunculuğuyla Hayat Buluyor

Tiyatro P.A.S, Kurtuluş Savaşı Kahramanlarını 100. yıl da sahneye uyarladı. Önemli sanatçıların sahne aldığı oyunlar Ocak ayında Nezihe Muhiddin sahnesinde izleyicilerle buluştu.

Mehmet Dağıstanlı’nın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği, müziklerini Emrah Can Yaylı’nın hazırladığı,  Ben Serisi’nin ilk oyunu olan milli mücadelinin ölümsüz kahramanı  Kara Fatma’yı başarılı  aktris Sevtap Çapan canlandırıyor.   

Tek perdelik oyunda, Fatma Seher’in savaş zamanında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler, o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan metin, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarılıyor.

Fatma Seher (nam-ı diğer Kara Fatma), Kurtuluş Savaşı’nda verdiği milli mücadeleyle şanlı tarihimizin en önemli kahraman kadın askerlerinden biridir. Fatma Seher’in milli mücadelede sorumlu olduğu bölge Kocaeli yarımadasıdır. Cephede vermiş olduğu mücadele harap ve yorgun haldeki memleketin tüm kadınlarına moral olmuş ve birçok kadının savaşa katılmasını sağlamıştır. Milli Mücadele yıllarında yaşanan acı, zulüm, keder ve ödenen bedeller karşılığında kazanılan zafer, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada gerçekleşmiştir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir