İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir İyileşme Serüvenini Anlatan “İYİLEŞME” Sergisi Açıldı!

Itır Arat’ın yeni sergisi “İyileşme”, 25 Aralık 2022 tarihine kadar Eskişehir Museum Kültür Sanat Pub’ta  ziyaretçilerini bekliyor. Gerçek bir hayat hikayesini aktaran sergi, iyileşmenin ve yürümenin önemini vurguluyor.

Sanatçı, kendi yaşamından bir kesiti eserlerine aktararak “İyileşme” teması ile “iyi olma hali”nin farklı hallerine işaret ediyor. Arat, iyileşme teması altında, ağır yaşam koşullarının yarattığı karamsar atmosfere ışık tutan ve en çok ihtiyaç duyulan kavramların başında “iyilik” olduğunu vurguluyor. Hayatının her alanında “İyi ol, iyileş!” manifestosunu benimseyen sanatçı hem tekstil ve moda tasarımı hem de sanat disiplinleri ile iç içe olup akademik ve sanatsal çalışmalarını bu bilinçle yürütüyor. Sanatçı, kendisini üretim yapmaya yönlendiren temel faktörün ise sezgileri olduğunu ifade ediyor.

Yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı bir süre yürümekte güçlük çeken ve bu dönemde sanatsal üretimler yapmaya başlayan Itır Arat için sanatın birleştirici ve iyileştirici yönü sanatçının deneyimleyerek keşfettiği bir alana dönüşmüştür.

Sergisini multidisipliner bir bakış açısıyla oluşturan sanatçının hem teknik hem de malzeme bakımından çeşitlilik gösteren çalışmaları bulunuyor. Seçkide, plastik sanatların izlenimleri olsa da tekstil sanatlarına özgü bütünleyici malzemeler ile mixed-media kompozisyonlar yer alıyor. Sanatçı, tuval üzerinde boya katmanlarıyla oluşturduğu dokuları, kullandığı jüt (çuval) ipi ile tamamlayarak farklı malzemelerin birlikteliğinden doğan deneysel ve yeni dokular elde etmiştir. Sanatçının doğal bir malzeme olan jüt ipi ile eserlerinde yer yer “sarma, sarmalama” işlemleri uyguladığı görülüyor.

25 Aralık tarihine kadar Eskişehir Museum Kültür Sanat Pub’ta izlenebilecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir