İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Borusan Sanat “Tamamıyla Beethoven” Konserleriyle Çevrimiçi Yayınlarına Devam Ediyor

Borusan Sanat, 14 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te Borusan Klasik’ten canlı olarak yayınlanacak ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şefliğini yürütmekte olan Cemi’i Can Deliorman’ın yöneteceği; ayrıca borusansanat.tv’de 17 Ocak Pazar saat 11.30’da erişime açılacak olan “Tamamıyla Beethoven” konserleriyle çevrimiçi yayınlarına devam ediyor.

Klasik Müzikte 20. Yüzyılın Dönüm Noktaları

Borusan Klasik’te canlı radyo konserleriyle dinleyicisiyle buluşan BİFO, 2021 yılının ikinci konserinde muhteşem bir 20. yüzyıl repertuvarıyla dinleyicilerin karşısına çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şefliğini yürütmekte olan Cemi’i Can Deliorman’ın BİFO’yu yöneteceği yılın ikinci radyo konserinde, geride bıraktığımız yüzyılın dönüm noktalarını belirleyen bestecilerden bir seçki sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın en genç şefi olan Cemi’i Can Deliorman’ın yönetiminde; 20. yüzyıla derin izler bırakan Stravinsky, Schönberg ve Ligeti’nin yapıtlarından bir seçkinin sunulacağı konser Borusan Klasik’ten canlı olarak yayınlanacak. 14 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te başlayacak olan konser öncesinde, saat 13.40’ta müzik yazarı Serhan Bali dinleyicilerle bir araya gelecek. 

Borusan Quartet borusansanat.tv’de!

3 Ocak tarihinde yayın hayatına başlayan borusansanat.tv, izleyicileri çevrimiçi ücretsiz konser kayıtlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 17 Ocak Pazar günü 11.30’da yayınlanacak sıcak ve samimi dörtlü Borusan Quartet’in yer aldığı kayıt, büyük besteci Beethoven’a bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Bestecinin her döneminden incelikle seçilmiş yaylı çalgılar dörtlüleri izleyicileri Beethoven’ın üretim dünyasına davet ediyor. “Tamamıyla Beethoven” adını taşıyan bu konserin, konser öncesi kayıdında ise genç ve başarılı şef Nisan Ak, keyifli sohbetiyle izleyicilere seslenecek.

“Borusan Müzik Evi”, Borusan Klasik’te Takipçilerine Renkli Programlar Sunuyor

 “Borusan Müzik Evi” takipçilerine Borusan Klasik’ten ulaşmaya devam ediyor. 15 Ocak Cuma günü saat 23.00’te Jonah Parzen Johnson özel olarak hazırladığı ve sunduğu programla yayında olacak. “Borusan Müzik Evi”, kaçıranlar ve tekrar dinlemek isteyenler için Pazar 21.00 ve Cuma 12.00’de tekrar yayınlarıyla Borusan Klasik’te. 

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden, mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlarınıza indireceğiniz “Karnaval” uygulamasıyla, iPad için yine App Store’dan indireceğiniz “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.

CANLI RADYO YAYINI / Borusan Klasik

14 Ocak 2021 Perşembe

13.40 Konser Öncesi Söyleşi: Serhan Bali

Yayın Mekânı: Borusan Oto İstinye 9.55 Salonu

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Cemi’i Can Deliorman şef

STRAVINSKY Re Majör Konçerto (Basel Konçertosu)

SCHÖNBERG 1. Oda Senfonisi, Mi Majör, Op. 9 

LIGETI Oda Konçertosu 

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

17 Ocak Perşembe 11.30

Borusan Quartet

BEETHOVEN: 1. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Fa Majör, Op. 18: Adagio affettuoso ed appasionato

BEETHOVEN: 5. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, La Majör, Op. 18: Allegro

BEETHOVEN: 10. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Mi bemol Majör, Op. 74: Adagio ma non troppo

BEETHOVEN: 11. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Fa minör, Op. 95: Allegretto ma non troppo-Allegro assai ma serioso

BEETHOVEN: 13. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Si bemol Majör, Op. 130: Cavatina. Adagio molto espressivo

BEETHOVEN: 14. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Do diyez minör Op. 131: Allegro

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir