İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu Polisiyeyi Kahkahalar Eşliğinde Okuyacaksınız: Serisonu Katil

Duygu Ertürk’ün 4 Enişte 1 Cenaze’nin ardından yeni absürd mizah romanı  Serisonu KatilKüsurat Yayınları  tarafından yayımlandı. Absürd polisiye olan bu eser okurlarını bambaşka deneyimlere konuk ederken kahkahalar eşliğinde okunacak sürükleyici bir maceranın anahtarını sunuyor.

Annesi tarafından terlik zoruyla kozmonot olmaya mecbur bırakılan, kozmonot olana kadar ise geçici olarak bir köftecide başarısız bir kariyer süren Beşir Beşerir’in bir gün canına tak edecekti. Artık kendi kariyer hedefini kendi belirleyecekti! Hayattaki amacı artık seri katil olmaktı. Koca yürekli genç Beşir Beşerir, bir yanlış anlamaya ömür feda edip, dahi anlamındaki de’leri ayrı yazarak Türkçemizi katledenleri gözlerini oyarak öldürmeye and içecekti. Tabii öncesinde kapsamlı bir araştırma yapması ve bunu günlüğüne yazması şarttı…

“Sevgili günlük,

Seri Katillerin Yedi Özelliği

1. Birbirine benzeyen en az üç cinayet işlemeleri gerekir. Kimi uzmanlara göre iki cinayet işleyende seri katil sınıfına girer.

2. Dikkat çekmeyen bir tipe sahiptirler. Öyle ezik ve siliktirler ki kimse öyle bir tipin katil olabileceğine inanmaz.

3. Üstün zekâlıdırlar. Pek çok insanı öldürüp yinede kaçmayı becerirler. Polise oyunlar yaparlar. Yalnız kimi kaynaklar, bazılarının geri zekâlı olduğunu söyleyip başka bir fitili ateşler.

4. Çocukken babaları tarafından terk edilmiş, anneleri tarafından ağır hırpalanmışlardır.

5. Hepsinin insan öldürmek için kendince mantıklı bir sebebi vardır.

6. Türk değildirler. Şimdiye dek bir seri katilin Türk olduğu asla gözlenmemiştir. Hı hı Türkiye’den seri katil çıkmaz. Hiç çıkmaz evet.

7. Şöhreti taşıyabilecek yapı dadırlar. Bu meslek, şöhretide beraberin de getirir. Seri katillerle ilgili filmler, şarkılar yapılır; isimlerine özel kitap yazılır, tişörtleri, posterleri basılır. Yapım şirketleride menajerlerde basın danışmanlarıda bu katillerin peşindedir. Kadınlar onlarla bir çay içebilmek için deli divane olur.

Bu yedi özelliğin yediside bende mevcut. Öncelikle ya üstün zekâlıyım yada geri zekâlıyım. Eziğim vede çok dikkat çekmeyen bir tipe sahibim. Babam biz çok küçükken bizi terk etti ve annem tarafından ağır hırpalandım, hâlâda hırpalanıyorum. Ayrıca şöhreti kaldıracak bir yapı dayım. Seri katil olmak için çok mantıklı bir sebebimde var: Dahi anlamın daki de’lerin ayrılması. O de bitişik olur! İşim gereği birilerini öldürmem gerekecekse dahi anlamın daki de’lerimizi ayrı yazanları öldürürüm; Türkçede kurtulur bende kurtulurum. Anlamıyorum, bir insan bu kadar basit bir kuralı nasıl öğrenemez? Ezberci eğitim sistemine bir tepki midir nedir bu rezillik?

Evet sevgili günlük, kararlıyım. Günlüğüm şahidim, teorik çalışmalarımın sonuna geldiğim bu akşam benim miladım olsun!

Dahi anlamın daki de’leri ayrı yazanlarıda anadilimize bu terbiyesizliği yapanlarıda bir bir bulup öldürmek artık yaşama amacım.

Beşir Beşerir, 7 Ekim.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir