İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülent Ortaçgil’den 50. Sanat Yılı için beklenen albüm ‘Elli Buçuk’ çıktı!

Bülent Ortaçgil, 50. Sanat Yılı için yeni ve ilk şarkılarından oluşan ‘Elli Buçuk’ isimli ikili çalışmasını yayınladı. İlk albümde yer alan ve Ortaçgil imzasını taşıyan yeni beş şarkı tüm fiziki ve dijital formatlarda dinleyicisiyle buluşuyor. ‘Elli’, ‘Hangisi Hayat’, ‘Göründüğü Gibi’, ‘Olmuyor Blues’ ve ‘Ak Kuşlar Kara Kuşlar’ isimli parçalar klasik Ortaçgil müziği formunda sevenlerini heyecanla selamlıyor. Çalışmadaki dört şarkı yeni, sadece 1986 tarihli ‘Ak Kuşlar Kara Kuşlar’, bu proje için yeniden kaydedildi.

Buçuk şarkıları

Çalışmanın sürprizi ise ‘Elli’ isimli yeni beş şarkının yanında meraklısı ve arşivciler için yer alan ‘Buçuk’ isimli diğer albüm. Bülent Ortaçgil’in TRT İzmir Radyosu’nda Ümit Tunçağ tarafından 1969 yılında kaydedilen şarkıları bu albümde yer alıyor. Genç Ortaçgil’in sesinden duyduğumuz ‘Anlamsız’, ‘Yüzünü Dökme Küçük Kız’, ‘Niçin’, ‘Kapılar-Yollar’, ‘Çukurdaki İnsan’, ‘Kim Bilir O An Geldi’, ‘En İyisi’, ‘Balloons’, ve ‘Şık Latife’ sanatçının geçmişine bir selam duruşu olarak dinlenebilir.

‘Elli Buçuk’ için bir dizi etkinlik yapılacak

Bülent Ortaçgil ayrıca bu yıl ‘Elli Buçuk’ albümü ve bağıntılı pek çok etkinlik ile sanat hayatının 50. yılını kutluyor. Ortaçgil, yayınlandığı proje albüm ile mayıs ayında başlayacağı konserler ve yıl sonuna dek devam edecek etkinlikler dizisi ile bol bol gündemde olacak. Küratörlüğü grafik sanatçısı Emre Senan tarafından yapılan sergi ve etkinlikler çok yakında sanatçının ve Ada Müzik’in hesaplarından duyurulacak.

Tüm şarkılar Ortaçgil imzalı

Albümdeki şarkıların tüm söz, müzik, akustik gitar ve vokalleri Ortaçgil imzasını taşıyor.  Ortaçgil’e her zaman olduğu gibi Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden Baki Duyarlar (piyano, klavyeler), Cem Aksel (davul), Erdal Aksoy (kontrabas), Barlas Tan Özemek (elektrik gitar), Erkan Oğur (elektrik gitar- Oğur sazı: Ak Kuşlar Kara Kuşlar), Akın Eldes (elektrik gitar: Olmuyor Blues) eşlik ediyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir