İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Burcu Eken’den Yeni Kitap: Doggy Cin Blues

”Yaşam Hastası” ve ”Vızıltı Çağı” adlı kitapları ile dikkat çeken Burcu Eken, son kitabı ”Doggy Cin Blues” ile yeniden okurları ile buluşuyor. Eken’in cesurca ve kara mizahla kaleme aldığı ”Doggy Cin Blues” kitabında 2010 sonrasının Taksim – Kadıköy gece hayatının içinde, genç bir sanatçının günümüz İstanbul’unda tek başına hayatta kalmaya çalışırken bazen bir cafede falcı, bazense garson olarak hayatta kalmaya çalışırken pahalı bir akşam yemeğinde ‘Şeker Bebek’ olmaya kadar uzanan hikayelerini okuyoruz.

Kitap, her biri 20’li yaşların farklı bir dönemine işaret eden kısa hikayeler boyunca Duygu adındaki genç yazarın izini sürüyor; yaşamından mahrem kesitlere bizleri de ortak ediyor. Yazar Burcu Eken’in son derece akıcı ve kışkırtıcı bir dille kaleme aldığı “Doggy Cin Blues” bazen kahkahalar atarak bazen de hüzünle okunup tek solukta bitiyor. 2020 yılının Şubat ayında İkinci Adam Yayınları ile piyasaya çıkan kitap, açık fikirli ve yeraltı edebiyatına meraklı okuyucu kitlesini hedef alıyor.

Doggy Cin Blues, Okuyucuyu İstanbul Geceleri’nde Tekinsiz Ve Çılgın Bir Yolculuğa Çıkarıyor

”Doggy Cin Blues”, toplum içinde yüksek sesle konuşulamayanları bir Punk şarkısı gibi okuyucusunun yüzüne haykırırken ”Ne ödünler vererek hayatta kalıyoruz?” sorusunu gündeme getiriyor. İstanbul gecelerinin sansürsüz müziğine afili bir selam çakıyor.

Yaşam Hastası ve Vızıltı Çağı ile Büyük İlgi Görmüştü

Yazar Burcu Eken, 2012 yılında çıkarttığı ”Yaşam Hastası” ve 2013 yılında bağımsız basılan ”Vızıltı Çağı” kitapları ile büyük ilgi görmüştü. ”İçinde yıkıcı bir şiirsellik barındıran düzyazı metinler” olarak nitelendirdiği iki kitabında kutsal aylaklık, yaşamın gece yüzü, bar hayatı, başkaldıran sanat, ölüm, boşunalık konularını ustalıkla kaleme almış, okuyucuyu derin düşüncelerle başbaşa bırakmıştı. Son kitabı ”Doggy Cin Blues” ile edebiyatında bir kırılma noktası yaşadığının sinyallerini veren Eken bir sonraki kitabını yazmaya devam ediyor.

Burcu Eken kimdir?

1989 yılında Beyoğlu’nda dünyaya gelen Burcu Eken, Pera Güzel Sanatlar Akademisi Tiyatro Bölümü’nü terk etti ve iki yıl boyunca Studio Oyuncuları’nda Şahika Tekand yönetiminde oyunculuk ve sanat eğitimi aldı. 15 yaşındayken ilk oyunculuk hocası olan usta isim Ayla Algan’la yıllar sonra 2014 yılında Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği Sevim Burak’ın ”Afrika Dansı” kitabından uyarlanan performansta tekrar yolları kesişti. Festivallerde gösterilen kısa film, deneysel video/ sahne projelerinde oyuncu ve dansçı olarak yer aldı. Tüm bunların yanı sıra yaşamı boyunca, favori barında ve favori masasında gecelerce tek başına yazdı.

Kitabın Satış Linki:

https://www.kitapkoala.com/kitap/doggy-cin-blues-burcu-eken-9786053067580

Kitabın Instagramı: @doggycinblues

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir