İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çevrimiçi Sergi I Printed Re-visited, 8 Mayıs’tan İtibaren Ziyaret Edilebilir!

Mixer’in, ilki 2015 yılında gerçekleşen ve baskı sanatına odaklanan uzun soluklu sergi serisi Printed, bu yıl 6. edisyonu olan ve küratörlüğünü Kerimcan Güleryüz’ün gerçekleştireceği Printed’20 ile izleyici ile buluşmaya hazırlanıyordu. Küresel salgın Covid-19 pandemisi nedeniyle Nisan ortasında gerçekleştirilmesi planlanan Printed’20 sergisini ileri bir tarihe erteleyen Mixer, bu zamana kadar gerçekleştirilen Printed sergilerinden bir seçkiyi çevrimiçi olarak izleyici ile buluşturuyor.

Baskının tüm özelliklerine yer veren ve 5 senedir Printed sergilerine ışık tutan Printed Re-visited seçkisinde, daha önce Mixer’de görmüş olabileceğiniz baskı sanatına dair farklı medyumlar ve düşünce biçimlerinde üretilen işlere ek olarak kimi sanatçıların son dönem çalışmalarına da yer veriyor. Örneğin en üst görselde paylaşılan Işıl Eğrikavuk, but you don’t look turkish, fotoğraf, arşivsel pigment baskı photography, archival pigment print, ed.3+1AP., 2018 gibi.

Printed Re-visited, çevrimiçi olarak Eda Kehale ArgünProf. Dr. Marcus GrafDoç. Ozan Bilginer’in konuşmacı olarak katılacağı ve Hamit Hamutçu’nun  moderasyonunu yaptığı bir etkinlik ile 8 Mayıs 2020 Cuma günü açılıyor. Baskı alanındaki geniş bilgisi ile Eda Kehale Argün, neredeyse imkansız görünen bir konuyu ele alarak Türkiye’de baskı üretiminin son 30 yılına ışık tuttuğu  Printed’17: The Multiplier Effect  sergisinin seçkisini yapmıştı. Eğitmen ve küratör  Prof. Dr. Marcus Graf Printed’19: The Multiple Choice  sergisi ile baskı üretiminin sınırlarını sorgulayarak, farklı fikir, estetik ve yöntemlerin harmanlanmış bir hali olarak çağdaş sanatın bugünkü çoğulcu tavrını izleyiciye yansıttı. Hacettepe Üni. Güzel Sanatlar Fak. Resim Bölümünde çalışan akademisyen- sanatçı  Doç. Ozan Bilginer  Printed’18’e  sergisinde yer almıştı. Baskı teknikleri, bunun sanatçıların pratiklerindeki yeri ve edisyonlu işler ile ilgili konuların konuşulacağı etkinlik 8 Mayıs Cuma, saat 16:00’da Zoom üzerinden gerçekleşecek. Kaydedilen yayın daha sonra Mixer’in  Youtube  hesabından yayınlanacaktır. Ayrıca, önceki yıllarda hazırlanan ve baskı sanatının tarihini, gelişim sürecini ele alan Printed sergilerine ait görsel, dijital katalog ve röportajlar da Mixer’in web sitesinde erişime açık olan kaynaklar arasında yer alıyor. Sergiyi hem Kunstmatrix üzerinden sanal tur ile gezebilir, hem de Mixer’in web sitesinden  eserleri tek tek inceleyebilirsiniz.

ZOOM ID: 821-4220-3479

Password: 528448

Sanatçılar: Abidin Dino, Ali Şentürk, Arif Dino, Beyza Boynudelik, CANAN, Chiho Aoshima, Cins, Çağrı Saray, Deniz Köse, Desen Halıçınarlı, Doğu Özgün, Eda Soylu, Emin Mete Erdoğan, Erinç Seymen, Ferhat Özgür, Fevzi Tüfekçi, Funda Özgünaydın, Gülsün Karamustafa, Huo Rf, Ilgın Seymen, Işıl Eğrikavuk, İlkhan Selçuk Erdoğan, İnci Eviner, Kemal Yıldız, Kerem Ozan Bayraktar, Larissa Araz, Marc Quinn, Mediha Didem Türemen, Olivia Kemp, Orhan Cem Çetin, Ozan Bilginer, Ömer Uluç, Seçkin Pirim, Selma Gürbüz, Sinan Demirtaş, Takashi Murakami, Tracey Emin, Vahap Avşar

Erinç Seymen, homo fragilis, litografi litography, 75×55 cm, ed.23+2AP.,2016

Printed Re-visited
Açılış Konuşması: 8 Mayıs, Cuma
Saat: 16.00
ZOOM ID: 821-4220-3479
Password: 528448
Web: www.mixerarts.com
E-mail: info@mixerarts.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir