İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Sezonu Virtüöz Kemancı Yury Revich ile Açıyor

Dünyaca ünlü keman virtüözü Yury Revich ilk Türkiye konserini maestro Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki Türkiye’nin en prestijli orkestrası “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” ile birlikte 10 Eylül 2021 Cuma günü veriyor. 2021-22 sezon açılış konseri şimdiden Avrupa’nın en prestijli konser salonlarından biri olarak gösterilen, yeni “CSO Ana Konser Salonu”nda gerçekleşecek.

Bu konser, geçtiğimiz Aralık 2020 ayında yeni “CSO Konser Salonu” için yapılan protokol açılışından sonra “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın salonunda vereceği ilk resmî sezon konseri olması açısından tarihî bir önem taşıyor. Yury Revich sahip olduğu inanılmaz derinlik, olgunluk ve yaratıcılığıyla Avrupa’nın en iyi kemancılarından ve sayılı Paganini icracılarından biri olarak kabul ediliyor.

Ödüllü sanatçı dikkat çeken performanslarının yanı sıra UNICEF ve Avusturya hükûmeti ile birlikte yürüttüğü yardım ve farkındalık projeleri ile de ön plana çıkmakta ve çalışmalarını hâlâ Viyana’da sürdürmektedir. Virtüöz kemancı konser verdiği Berlin Filarmoni, Berlin Konzerthaus, Viyana Musikverein, Zürih Tonhalle, Viyana Konzerthaus ve Leipzig Gewandhaus gibi dünyanın en prestijli konser salonlarına “CSO Konser Salonu”nu da ekliyor. Sanatçı bu konserde başarılı maestro Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” eşliğinde Alman besteci
Max Bruch‘un “Sol minör Keman Konçertosu No.1 Op.26”yı seslendirecek. Yury, 3 bölümden oluşan eser yüksek tempolu virtüözite gerektiren bu eserle Ankaralı klasik müzik severlere unutamayacakları bir konser akşamı yaşatacak.

Konserde “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın seslendireceği diğer eser ise Rus besteci Rimski Korsakof’un “1001 Gece Masalları”ndan esinlenerek yazmış olduğu “Şehrazat” süiti olacak. Bu tarihi açılış konseri hakkında bilgi daha fazla bilgi için http://cso.gov.tr/cso-acilis-konseri/ sayfasını ve konsere bilet satın almak için https://biletinial.com/muzik/cso-acilis-konseri-cso sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

KAM MANAGEMENT sanatçısı Yury Revich 2021- 22 sezonunda başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gerek solist gerekse tutkulu bir oda müziği sanatçısı olarak farklı performanslarıyla Türk klasik müzik dinleyicileri ile buluşmaya devam edecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir