İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Damla Güdemez’in “Sonsuzluk” Heykel Sergisi ART212 Nişantaşı’nda

Sounds of Paşaköy kurucularından Damla Güdemez’in “Sonsuzluk (Eternity)” heykel sergisi 20-26 Ocak tarihleri arasında Art212 Nişantaşı’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Assos’ta hayat bulan Sounds of Paşaköy Konserleri kurucularından Damla Güdemez, ilk kişisel sergisi “Sonsuzluk (Eternity)” ile heykellerini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. On yılı aşkın bir süredir hobi olarak uğraştığı serüveninde heykelin kendisi için bir hobiden çok daha fazlası olduğunu keşfeden Güdemez, hayatın sonsuzluğu temasını eserlerine taşıyor. Zeytin ağacı yapraklarının bir sonsuzluk simgesi olarak pek çok heykelde işlendiği sergide, satılacak eserlerin geliri de Geleceğe Işık Tut Derneği’ne bağışlanacak.

“İlk sergim, dolayısıyla bu ve bundan sonraki tüm eserlerim sonsuz olsun istedim”

Sergisine “Sonsuzluk (Eternity)” adını vererek eserlerinde yansıttığı sonsuzluk temasını anlatan Güdemez, “Neden sonsuzluk derseniz; hayatın sonsuz olduğunu ve aslında hiçbir şeyin yok olmadığını, sadece dönüşüyor olduğunu düşünüyorum. İstanbul’dan zaman buldukça kaçtığımız Assos’ta da bir yaşam sürdürüyoruz. Evimizin etrafı zeytin ağaçlarıyla dolu. Her bir ağacın yaprağına, dalına gözümüz gibi bakıyor, altında oturuyor, meyvesini ve yağını şifa olarak tüketiyoruz. Zeytin ağacı bana göre ölümsüzlüğün ve sonsuzluğun simgesi. Birçok heykelimde göreceğiniz yapraklar da buradan aldığım ilhamla heykellerimle hayat buldu. Bu yüzden sergimin adını da sonsuzluk koydum. İlk sergim, dolayısıyla bu ve bundan sonraki tüm eserlerim sonsuz olsun istedim. Tıpkı yaşam gibi, evren gibi…” ifadelerini kullandı.

Hayatın sıradışı sonsuzluk serüvenine heykelleriyle hayat bulduran Damla Güdemez’in “Sonsuzluk (Eternity)” heykel sergisi 20-26 Ocak tarihleri arasında Art212 Nişantaşı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir