İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Decollage İlk Sergisi “Başka Yer” ile 12 Mart’ta Açılıyor

Genç ve yeni nesle sanatı sevdirmek, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir sanat ortamı yaratmak ve multidisipliner üretim alanını desteklemek amacıyla hayata geçen Decollage, ilk sergisi “Başka Yer” ile 12 Mart’ta kapılarını açıyor.

Sanata merak uyandırmayı hedefleyen oluşum, sanatla sosyal atmosferde buluşma ve gelişme noktasında konumlanıyor. Geleceğe umutla bakan deneyim merkezi, isminden de ilhamla “yükseliş”i misyon ediniyor.

Viktoria Şahin kurucuğunda hayata geçen Decollage’ın sanat danışmanlığını Begüm Güney üstleniyor. Her katında farklı disiplinlerle karşılaşabileceğiniz, etkileşime geçip atölyelere katılabileceğiniz, performansları izleyip yaratıcı insanlarla buluşabileceğiniz bir deneyim alanı sunan Decollage, bünyesinde heykel ve performans katı, içerisinde Art Shop bölümünün de yer aldığı VKoffee, sanat galerisi, sanat kitaplığı, ofis ve etkinlik alanını barındırıyor.

Açılış Sergisi: “Başka Yer”

Decollage’ın, 12 Mart – 19 Nisan tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak ve mimari, sanat, edebiyatın ortak ifadesi üzerine odaklanacak olan ilk sergisi “Başka Yer”, alışılmışın dışına çıkarak mekânı sergileme pratiğine dahil ediyor. Sergiyi bütün bir enstalasyon olarak ele alıyor ve kürasyonun deneyime dönüşme ihtimalini tartışmaya açıyor.

Düşünceyi, eylemi ve malzemeyi dönüştüren bağlamıyla sanatın, devam edebilmek için topluma ve doğaya dair “başka”laşan alanlar açma ihtimalini sorgulayan sergi; insanın dünya üzerinde yer bulma çabasını anla(t)maya çalışıyor.

Decollage’ın ilk sergisinde yer alacak sanatçılar arasında Tolga Akbaş, Suat Akdemir, Orkide Akkoç, Turan Aksoy, Ozan Atalan, Ahmet Civelek, Ece Eldek, Buğra Erol, Tom Fellows, Dilara Göl, Bora Güney, Nazlı Gürlek-Hodder, Serra Duran Paralı, Merve Ünsal, Kemal Tufan, Ferhat Tunç, Nergiz Yeşil, Kerim Yetkin bulunuyor.

“Yaratmak yapmakla ilgilidir. Halbuki sanatın biçim veren alanları için yapmak ile yıkmak arasındaki mesafe çok kısa. Her ikisi de estetiğe ve eyleme özgü olan bu kavramlara müdahale etme gibi konuları da dahil ederken dönüşüm, iyileştirme ve yenilik üzerine de düşünmek gerekir.” Viktoria Şahin 

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 12:00 – 19:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı
kullanabilirsiniz.

Görsel: Turan AKSOY, Kendisinden Başka Hiçbir Şeyin Işığı 2, Tuval üzerine Akrilik ve Yağlıboya2020, 200x300cm

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir