İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doç. Dr Nalan Kuru’nun Bu Kitabı ile Çocuklar Empatiyi Öğrenecek

Erken çocukluk eğitimi alanının ülkemizdeki en önemli uzmanlarından Doç. Dr Nalan Kuru’nun kaleme aldığı ve 11 yaşındaki kızı Duru tarafından resimlenen ‘Arkadaşıma Ne Oldu? Bir de Tersinden Oku’ Sola Kidz Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

6-9 yaş arası çocukların sosyal, duygusal beceri gelişimini desteklemeye yönelik olan kitap; Can ve Gülperi’nin başlarından geçen bir olaya bakış açılarını anlatıyor. İki yönlü okunan kitapta çocuklar hem Can, hem de Gülperi’nin gözünden olayların nasıl farklı algılandığını görebiliyor.

Empati, farklılıklara saygı ve problem çözme gibi çocuklarda oldukça zor gelişen temel sosyal, duygusal becerileri desteklemek üzere kaleme alınan ‘Arkadaşıma Ne Oldu? Bir de Tersinden Oku’, yazar, eğitimci bir anne ve çocuk bir çizerin gözü ile çizilmiş kitap bitiminde etkinlikler, tartışma konuları ve çalışmalar içeren ilk kitap olma özelliğini taşıyor.

Doç. Dr Nalan Kuru Kimdir?

Doç. Dr. Nalan Kuru 1974 yılında doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi lisans, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ensitütüsü’nden master ve doktora derecelerini aldı.

2017 yılında erken çocukluk eğitimi alanında doçentlik unvanını kazandı.Ardından İngiltere’de Canterbury Christ Church Üniversitesi Aile ve Çocuk Araştırmaları Enstitüsü’nde (Research Centre For Children Families and Communites) pedagoji alanında post doktora çalışmasını tamamladı.

Bu süreçte Cambridge ve Oxford Üniversiteleri’nden ebeveyn danışmanlığı, oyun terapisi, eğitimde liderlik ve koçluk eğitimleri aldı. Aynı zamanda Emotion Coaching İngiltere Enstitüsü’nde “Çocuklar Aileler ve Öğretmenler İçin Duygu Koçluğu” programını ve akreditasyon süreçlerini tamamlayarak “Emotion Coaching UK Duygu Koçu Uygulayıcısı ve Uygulayıcı Eğitimcisi” unvanı aldı.

Doç.Dr. Nalan Kuru’nun erken çocukluk eğitimi, aile-öğretmen-çocuk iletişimi, erken çocukluk döneminde sosyal duygusal öğrenme vb. konularda yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda makale, kitap ve araştırmaları ile projeleri bulunmaktadır.

Uzun yıllardır bu konularda çeşitli üniversitelerde lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermekte, öğretmenler, ebeveynler ve ruh sağlığı personelleri ile seminerler atölye çalışması gerçekleştirmektedir.

Halen Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Kuru, biri kitabın çizeri diğeri ilham vereni olan iki muhteşem kız çocuk annesidir.  nalankuru2@gmail.com  @doç.dr.nalankuru

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir