İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünyaca ünlü Ukraynalı piyanist Anna Fedorova “Ukrayna’ya Barış Konseri” için İstanbul’a geliyor

Piyanist Anna Fedorova ve Amerikalı eşi kontrbasçı Nicholas Schwartz 15 Mayıs’ta  Avusturya Kültür Ofisi’nde verecekleri Türkiye’deki ilk resmi “ Ukrayna’ya Barış” konseri ile İstanbul’a damga vuracak.

Dünyanın en iyi on kadın piyanistinden biri kabul edilen ve Youtube’da 35.000.000 izlenme ile rekor sahibi Ukraynalı piyanist Anna Fedorova Mayıs ayında iki konser vermek için ilk defa Türkiye’ye geliyor. Anna Fedorova ve  Nicholas Schwartz ikilisi Süreyya Operası  ve  Avusturya Kültür Ofisi (ACF) salonlarında verecekleri iki konserle İstanbullu klasik müzikseverlerle buluşacak. 15 Mayıs’ta gerçekleşecek “Ukrayna’ya Destek” konseri  Avusturya Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde, ACF & Kam Management organizasyonuyla,  ACF yöneticisi Silvia Neurieter‘in ev sahipliğinde Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun da  katılımlarıyla hem Ukrayna’da süren savaşa dikkat çekmek hem de bir barış çağrısı olarak gerçekleştirilecek.

Anna Fedorova Ukrayna’da savaşın patlak verdiği ilk günden itibaren, Avrupa genelinde yaptığı yirmiyi aşkın yardım konserinden topladığı 600.000 Euro’yu anavatanı Ukrayna’daki savaş mağdurlarını desteklemek adına bağışlamış örnek bir sanatçı. ACF çatısı altında gerçekleşecek bu denli önemli bir konsere Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Johannes WIMMER ve Ankara Kültür Ataşesi , Avusturya İstanbul Başkonsolosu Josef Saiger, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart Van Bolhuis‘ın katılacak olmasının  yanı sıra davetlerin arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Dara Şendil Odabaşı, İstanbul’da bulunan savaş karşıtı ülkelerin başkonsolosları, İstanbul iş ve cemiyet hayatından ünlü konuklar, ünlü gazeteci köşe yazarları ve tanınmış simalar davetli olacak.

Bu etkinliğe katılmak isteyen klasikmüzikseverler, sınırlı sayıda açılacak misafir kontenjanı için https://www.eventbrite.at/o/austrian-cultural-forum-istanbul-17564754592 linkinden yapılacak duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir