İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ebru Kocaer’in “İşte Bugün” Adlı Sergisi, La Visione Galeri’de Açıldı

Resim sanatına gönül veren ve birçok ressam ile ortak çalışmalar yaparak ortaya çıkacak sergiler ve online platformlar ile ses getirmeyi hedefleyen, Ebru Kocaer ve Hakan Yılmaz ortaklığında kurulan Baroque Art ve İyilik İçin Sanat Derneği iş birliği ile düzenlenen Ebru Kocaer’in ilk kişisel sergisi “İşte Bugün”, 11 Ocak 2023 Salı günü Dr. Feride Çelik küratörlüğünde La Visione Galeri’de açıldı.

Sergiden Elde Edilecek Gelirin Bir Kısmı Genç Sanatçılara Bağışlanacak

Pop sanat akımına öncü olan Richard Hamilton’ın 1956 yılında gerçekleşen “İşte Yarın” sergisi popüler kültür ürünlerinden ilham almıştı. Sanatçı Ebru Kocaer ise 2023 yılına geldiğimizde “İşte Bugün” sergisiyle günümüzün popüler karakterlerini ve ürünlerini sorguladığı eserleri ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Geçmiş ve günümüzün popüler olan karakterlerini bugünün sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve teknolojik değişimleriyle ele alan Ebru Kocaer’ın “İşte Bugün” sergisinde toplam 35 adet eser yer alıyor.

Sanat üretiminde yetenekli sanatçıları da desteklemeyi hedefleyen Ebru Kocaer, sergide satılan eserlerin gelirinin bir kısmını da genç sanatçıların üretimini ve motivasyonunu desteklemek amacıyla İyilik İçin Sanat Derneği’ne bağışlayacak.

Her Tabloda Çocuklardan Birer İz…

Bir süredir üretmiş olduğu tablolarında popüler sanat akımına atıfta bulunan Ebru Kocaer, günümüz kültürünün tükettiği nesneleri ikonlaşan karakterlerle yeniden yorumluyor. Yaptığı tabloların çoğunda, kimi zaman bir çizgi kimi zaman boya akıtma işlemi ile çocuklarının da fırça darbeleri yer alıyor.

Çalışmalarında Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, David Bowie, Michael Jackson, Frida Kahlo, Salvador Dali, Pablo Picasso gibi isimleri tekrar anan Ebru Kocaer, bunlara ek olarak günümüz ünlülerinden Al Pacino, Johnny Depp, Joker gibi film dünyasından isimlere de yer veriyor. Sanatçı, çalışmalarında “bugün hayatta olmayan ünlü ressamlar ve film karakterleri yaşasaydı acaba nasıl olurdu?” sorusuna da yanıt bulmaya çalışıyor.

Cemiyet ve Sanat Dünyasından Önemli İsimler Katıldı

Baroque Art ve İyilik İçin Sanat Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen sergi açılış davetine Zeynep Tunuslu, Selin Bozkurt, Handan Aral, Nermin Aşçıoğlu ve Arzu Ünlü Badıllı gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından birçok isim katıldı. 

23 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek “İşte Bugün” sergisi kapsamında düzenlenecek sanat sohbetleri için sosyal medya sayfaları takip edilebilir.

Ebru Kocaer Hakkında

Ebru Kocaer, 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Resime merakı lise yıllarında başlayan sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni derece ile kazandı. Eğitim hayatından profesyonel hayatına birçok resim tarzını deneme fırsatı bulan Kocaer, Pop Art’ı kendini en iyi ifade ettiği tarz olarak yorumluyor. Baroque Art Gallery kurucu ortaklarından olan Ebru Kocaer, iki çocuk annesidir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir