İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ezgi Ayçe Kızıldere: Zorluklara rağmen çalışmayı hiç bırakmadım

Ezgi Ayçe Kızıldere. Son dönemde adından çokça söz ettiren bir sanatçı kendisi. İzmir’de doğan, Akçakoca’da büyüyen Kızıldere, lise yıllarında babasının kurduğu orkestrada bas gitar çalmış, şarkı söylemiş ve şarkı sözü yazmaya başlamış. Aynı zamanda peyzaj yüksek mimarı olan Ezgi Ayçe Kızıldere, Boğaziçi Caz Korosu ile dünya çapında 150’nin üzerinde konser ve sahnede yer almış.

Sanat dünyasının önemli isimleri Ajda Pekkan, Behzat Gerçeker, Sertab Erener ve Nil Karaibrahimgil gibi sanatçılarla çalışan Kızıldere, ilk olarak, sözü müziği ve yorumu kendisine ait olan Enbe Orkestrası’nın çıkış parçası “Yarım Sevda” ile 2018’de müzik dünyasına merhaba dedi. Ardından Ekim 2019’da sözü müziği Sezen Aksu’ya ait “Ateş Böceği” Serdar Ayyıldız’ın proje albümünün çıkış parçası oldu. Başarılı sanatçı Ezgi Ayçe Kızıldere ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbette neler konuştuk, onları siz değerli okuyucularla paylaşalım. 

Mine Alpan: Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Ezgi Ayçe Kızıldere: Merhaba Mine’cim asıl ben teşekkür ederim bu anlamlı röportaj için.

Müziğe nasıl başladınız?

– Müziğe çok küçük yaşlarda şarkı söyleyerek, koro ve orkestralarda bulunarak, çok fazla müzik dinleyerek ve lise yıllarımda da şarkı yazarak  başladım. Annem ve babam müzik öğretmeni olduğu için müziğin içinde büyüdüm diyebilirim.

Önemli isimlerden biri olan  Behzat Gerçeker ile ENBE orkestrasında “Yarım Sevda” adlı  parçanızla ilk olarak yer aldınız ve çıkış yaptınız. Bu kadroda yer almak size neler kattı?

– Çok fazla şey diyebilirim.. Öncelikle daha ilk şarkımda böyle bir çıkış yapmak, sözü müziği bana ait olan “Yarım Sevda”nın Enbe Orkestrası’nın çıkış parçası olması ve ilk klibimin Barselona’da çekilmesi benim için özel gelişmelerdi ve kariyerime harika bir başlangıçtı. Behzat Bey ile çalışmak çok keyifli ve hala da bana destek olmaya devam ediyor. Onunla bu ilk adımı atmak bana büyük katkı sağladı. Bu bağlamda Behzat Gerçeker, Samsun Demir, Ali Tolga Demirtaş ve Altan Çetin’e teşekkürlerimi borç bilirim.

Yarım Sevda şarkınızı ekranda gördüğünüz ilk anda neler hissettiğinizi hatırlıyor musun?

– Çok heyecanladım, gözlerim doldu, yeni bir kapı açıldı sanki kalbimde ve o yolda yürümeye başladığımı hissettim. Saf mutluluktu hissettiğim…

Kendi sesinizi ve yorumlarınızı  benzettiğiniz bir solist var mı ? 

– Kendime has bir tarzım olduğunu düşünüyorum. Sesim yumuşak bir tınıya sahip o yüzden dinleyenlerden ‘sesin huzur veriyor’ gibi geri dönüşler alıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Ajda Pekkan ile çalıştığım dönem yorumculuğumu, kendisini örnek aldığım için ona benzetenler oldu. Böyle bir divayla çalışınca ondan etkilenmemek imkansız ne de olsa…

Sizin idolünüz olarak gördüğünüz isimler kimler?

– Beyonce. Kendisine bayılıyorum. Süper bir şarkıcı, tutkulu bir dansçı, sahne şovları ile dünyaya yeni bir anlayış getirmiş bir kadın, çok çalışkan, enerji dolu, tam bir star ve gerçek bir hümanist. O yüzden idolümdür kendisi…

Geçtiğimiz haftalarda söz ve müziği Sevgili Sezen Aksu’ya ait olan “Ateş Böceği” adlı şarkıya farklı bir yorum katarak yine güzel bir çıkış yakaladınız. “Yarım Sevda“ klibinizde olduğu gibi  “Ateş Böceği”  klibinde de farklı bir imajla yer aldınız. Klibinizdeki stiliniz ve kurgu kimin eseri?

– Her işimde farklı bir yanımı ortaya koymak istiyorum aslında. Onların hepsi benim farklı yanlarım. Bir sonraki işimde de yeni bir şey yapmak ve her işimle heyecan uyandırmak, başka bir yönümü göstermek istiyorum. Serdar Ayyıldız ile “Ateş Böceği’ni yaptıktan sonra klip için yönetmen arayışına başladım çünkü future pop tarzındaki bu yeni işe orijinal bir klip çekmek gerekiyordu. Araştırmalarım sonucu yönetmen Ahmet Can Tekin’in bu işi yapabileceğine çok inandım. Hayalini kurduğum her şeyi ona anlattı o ve motivasyonu çok yüksek ekibi, hayal ettiğim şeyi çok iyi anladılar ve yaratıcılıkları ile bu görsel şovu hazırladılar. Ahmet Can Tekin tüm klibi özenerek kurguladı, sanat yönetmenim Hale Aktaş renkli hayal gücü ile harika dekorlar hazırladı, Ezgi Aykaç kıyafetlerimi dizayn etti. Bu güçlü ekip birleşince ortaya şahane bir iş çıktı. Müzik tarihim boyunca gurur duyacağım, gönlüme göre bir iş oldu.

Ateş Böceği şarkısının geri dönüşleri nasıl oldu?

– Radyolar, tv programları ve sosyal medyadan harika geri dönüşler alıyorum. Zaten çok sevilen bir Sezen Aksu şarkısı olduğu için, bu yeni yorumumuzla da çok sevildi. Serdar Ayyıldız’a da beni bu projeye dahil edip, ‘Ateş Böceği’ni kendi albümünün çıkış parçası yaptığı için, güzel aranjesi ve yeni soundu için teşekkür ediyorum.

Çok değerli isimlerin vokalistliğini yaptınız. O günlerde şu an bulunduğunuz yeri öngörebiliyor muydunuz?

– Evet hissediyordum. Aslında çok küçük yaşlardan beri hissettiğim ve aslında ruhumun bildiği bir bilgiydi bu. Hani bir şeyleri yaparsınız da neden yaptığınızı bilmezsiniz ya aslında ruhunuz sizi yönlendirir kaderiniz doğrultusunda. İşte benimkisi de öyle bir şey. Sadece bir fark var. Ben yaptığım şeyleri de neden yaptığımı biliyordum. Kaderin ve yolun beni nereye götürdüğünü anlamıştım o yüzden de zorluklara rağmen çalışmayı hiç bırakmadım. Hala deliler gibi çalışıyorum. Güzel işler ortaya çıkınca, sizler de destekleyince tüm yorgunluğumu unutuyorum.

Ajda Pekkan gibi önemli bir isimle sahne alıp,  vokalistliğini gerçekleştirmek nasıl bir duygu? 

– Çok özel bir duygu, çok güzel anılarım oldu. Sonuçta çalıştığım kişi Türkiye’nin süper starı, gerçek bir diva ve bir tecrübe deryası. 1,5 yıllık birlikteliğimde ondan ne öğrenebildiysem kâr saydım. Her bir dakika çok değerliydi…

Yakın zamanda konser planınız var mı ? İstediğiniz kadar konser verebiliyor musunuz?
 
– İstediğim kadar ve hatta fazlası ile sahnem oluyor. ‘Ateş Böceği’ ile birlikte yeni bir konser serisi başlayacak onu da yakında duyuracağım.

Repertuvarınızı neye göre belirliyorsunuz?

– Repertuvarımı sevdiğim ve sevilen şarkılara göre belirliyorum ama gündemi çok yakından takip ediyor yeni şarkıları da hemen ekliyorum. Bu şekilde repertuvarım oldukça genişliyor. Bir çok dilde ve türde şarkı söylüyorum.

İleride kendinizi şarkıcı ve söz müzik yazarı olarak nerede görüyorsunuz?

– Çok güzel bir soru çok teşekkürler. Söz müzik yazmak benim için şarkıcılık kadar mühim bir konu. Bu iki konuda da kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum. Altan Çetin ve Sibel Algan gibi duayenlerden söz müzik yazımı üzerine hem fikirler alıyorum hem de onlarla çalışma fırsatım oluyor, bu sayede çok fazla şey öğreniyorum. Şarkıcılık adına da yeni şarkılar çalışmak, şan derslerime ara vermeden devam etmek ve sürekli müzik dinlemek yaptığım en mühim şeyler. Herkese tavsiye ediyorum.

YouTube kanalınızda yeni bir çalışma başlıyor, gördüğüm kadarı ile neler bekliyor bizi?

– Çok güzel şarkılar bekliyor sizi. Ağırlıklı olarak benim yazdığım şarkılar, yerli ve yabancı coverların ve başka sürprizlerin de yer alacağı kanalımı şimdiden takip etmenizi öneririm.

Son olarak sizi dinleyenlere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

– Destekleri için herkese çok teşekkür ediyorum. Yarım Sevda ve Ateş Böceği’ni paylaşıp yorum yapmaları beni çok mutlu eder. Güncel sahne programlarım için de Instagramdan da takip ederlerse çok sevinirim. Bir de her zaman kalplerinin seslerini dinlesinler derim. Sevgilerimle…

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir