İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Female Narrative” Grup Sergisi BE Contemporary Art Gallery’de

BE Contemporary Art Gallery, 3 Mart – 20 Nisan 2022 tarihleri arasında kadın anlatılarına odaklanan Female Narrative adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Farklı nesillerden sanatçı kadınların eserlerini bir araya getiren Female Narrative sergisi, çağdaş sanatta kadın anlatısı kavramını ele alıyor. Sergide yer alan sanatçılar; Pemra Aksoy, Gözde Baykara, Deniz Doğruyol, Ceylan Eşit, Karolin Fişekçi, Ece Gauer, Gülfem Kessler ve Esin Öner’in eserleri kadınlık ve kadın varoluşu açısından anlatı (narrative) kavramının taşıdığı öneme referans veriyor. 

İnsan zihni anlatılar üzerine kuruludur. Ego, bilinçdışı ve süper egonun farklı senaristler olarak yer aldığı zihin, insana hem kendini ve dünyayı anlatır, hem de insanın kendini dünyaya anlatmasını sağlar. Bu anlatılar benliğimizi bir arada tutar, ilişki ağlarımızı örer, düşünce ve duygu aktarımında rol alırlar.

Gülfem Kessler / Anavatan Koruma

Female Narrative sergisi, kadınların gözünden anlatılan, farklı dişil hikayelerin okunabileceği yapıtları izleyiciye sunmayı ve nitekim çağdaş sanatta kadın sanatçıların bakış açısını öne çıkarmayı amaçlamaktadır. Kadınların “diğeri” olarak yer aldıkları rolleri sorguladığı, özne rolünü üstlendikleri ve içselleştirdikleri bir farkındalık seviyesi, kendi bakış açılarından yazdıkları ve ana kahramanı oldukları anlatıların ortaya çıkmasına imkan sağlamaktadır. 

Kadın bedeni, doğayla ilişki ve sanat tarihi başlıklarından yola çıkan ve bu konularla sınırlı kalmayarak kadın anlatısı kavramını geniş bir perspektif üzerinden ele alan Female Narrative sergisi, dişil öyküleri bulmaya, üzerlerindeki ruhsal toprağı atıp, gömülü oldukları yerlerden çıkarmaya yönelik bir davet. Sergi kadınları, dişiyi öyküleyenleri ve tekrar yazanları çağırıyor.

Deniz Doğruyol / Erkek Gibi Kadın Serisi

Urla’nın Yeni İlham Noktası: BE Contemporary Art Gallery

BE Contemporary Art Gallery, 2020’nin Kasım ayında Bahar Soyoğuz tarafından Urla’da açıldı. Dinamik, yenilikçi ve cesur bir çizgiye sahip BE Contemporary, sanatın kucaklayıcılığına, çağdaş sanatta yeni sorulara ve farklı bakış açılarına daha çok alan açmayı amaçlıyor. Galeri, Urla’da konumlanan mekanında, eserleriyle ilham kaynağı olan, sanatta ve hayatta sınırları zorlamaktan çekinmeyen ve sanatı yeniden tanımlayan sanatçıların sergilerini sanatseverlerle buluşturuyor.

BE Contemporary çağdaş sanatta kültür, toplum, kimlik gibi daha geniş içeriksel çerçevelerle ilgilenen kültürel diyaloğun bir parçası olarak konumlanıyor. Zengin tarihinden miras eklektik bir kültüre sahip topraklarda yaşayan, günümüzde global olarak etkilenen, teknolojik olarak gelişen bir dünyada çalışan ve eser üreten Türk sanatçıları uluslararası çağdaş sanat izleyicisiyle paylaşmak arzusunu taşıyor.

Galerinin beraber çalıştığı sanatçılar arasında, çalışmaları hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli kurumlarda yer almış isimler bulunuyor: Suzan Batu, Uğur Çakı, Oğuz Büyükberber, Bennu Gerede, Genco Gülan ve Gül Ilgaz.

Ziyaretçilere, üç katlı 120 m² iç mekan galeri alanına ek olarak, dış mekan sergilemeleri için kullanılan ve aynı zamanda ziyaretiniz esnasında keyifle dinlenebileceğiniz 24 m² bir bahçe ile Urla’da çağdaş sanatı temsil etmek için önemli bir alan sunuyor. 

Galerinin konumlandığı, alternatif bir yaşam arayan birçok kişinin hayali ve yaratıcılığın merkezi olmaya aday Urla, her geçen gün sanat ve gastronomiyle bir kültür merkezine dönüşüyor. BE Contemporary lokal misyonunu da üstlenerek daha fazla izleyicinin çağdaş sanatı deneyimleyebilmesini sağlamak, kültürel alışverişi artırmak ve bir ilham noktası olma amacıyla çağdaş sanat sergilerinin yanı sıra sanatçı rezidansı programları ve çeşitli sanat etkinlikleri de düzenliyor.

C:\Users\TOSHİBA\Desktop\BE Contemporary\belogo-sloganli-yatay.png

Yenice Mah. Park Sokak No:8/2 Urla, İzmir, Türkiye

www.be-contemporary.com.tr

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir