İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fısıltılara kulak veren kitap: Hikâyemi Ben Seçtim

 “Her halimizle değerli, her halimizle kıymetli, her tavrımızla özeliz. Kadın-erkek hepimiz biriciğiz. İnsanları dış görünüşlerine göre yargılayamayacağınız gerçeğini kabul etmenizi isterim. Çünkü benim hikâyem bu. Benim bedenim, benim ruhum, benim kadınlığım. Ve aslında hiçbirinizin bedenimle ilgili fikriyle zerre ilgilenmiyorum. Öykümü paylaşmamın sebebi sadece kendi bedeninize ve fikrinize sahip çıkmanıza ilham olmak.”

*

Oyuncu, TEDX konuşmacısı ve sosyal medyadaki pozitif paylaşımlarıyla yüzleri güldüren Melis İşiten’in ilk kitabı Hikâyemi Ben Seçtim, Küsurat Yayınları’ndan geçtiğimiz aylarda çıkmıştı.

Yazarlığa ilk adımını bir öykü kitabıyla atan Melis İşiten, her sayfada kadın olmanın, bir arada olmanın önemine de mercek tutuyor. Laf arasındaki fısıltılara, gözlerle yapılan konuşmalara kulak veriyor ve bağıra bağıra söylemek istenilen ne varsa kalemiyle kâğıda döküyor. Böylece ilham oluyor her okuyanına; hayal kurmaktan, âşık olmaktan, kadın olmanın kıymetini bilmekten vazgeçmemek gerektiğini hatırlatıyor. Dünyayı ancak sevginin kurtarabileceğine duyulan inanç eşliğinde işlenen kadın hikâyelerini okurken mutlaka tanıdık bir his belirecek içinizde…

Birbirinden bağımsız on üç kadın hikâyesini içinde barındıran Hikâyemi Ben Seçtim’i bir de yazarı Melis İşiten’den dinleyelim, “Kitapta ilk gençlik yıllarında âşık olup, sevdiği adam için şehir değiştiren bir kadın da hapishanede eşini öldürmekle suçlanan bir kadın da var. Yaşanan savaş nedeniyle vatanından ayrı düşmüş bir Suriyeli kadın var mesela ve hayatı boyunca eşi tarafından aldatılan bir kadın da… 17 Ağustos depreminde ailesini kaybeden bir kadın hikâyesi var. Kanser savaşı veren bir kadın… Evlat edinen bir kadın ve bir boşanma hikâyesi… Herkesin bir mücadelesi var. Benim de hikâyem var, hangisi olduğunu okuyucu kendi keşfetsin istiyorum. Ucundan kıyısından beni bilen insanlar, hangi hikâyenin benim olduğunu anlar diye düşünüyorum.”

*

“‘Severek ayrılmak’ diye bir şey yoktur. Ama şu vardır: ‘Sevdiği için ayrılmak.’ Eğer çok âşık olmanın kıymetini, aşkı iliklerinize kadar yaşamanın hazzını biliyorsanız; birine kıymet vermek ne demek gerçekten yaşadıysanız, biri ile değil biri için yaşayacak kadar körkütük o aşkın içindeyseniz… Lütfen direnmeyin. Gitmeniz gerektiği an koşarak uzaklaşın. Çok acıyacak biliyorum. Ama gidin. Değecek. Bırakın o aynı güzellikte kalsın gözünüzde. Bırakın o küçülmesin; bırakın, ben bu adamı mı sevdim diye isyan edecek noktaya gelmeden bırakın.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir