İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

"Gelenekle Gelen" Dokusal Yüzeyler Sergisi Antik Cisterna'da

Haber: Murat Küçükkayalı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı, Serbest Tasarım derslerini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Servet Senem Uğurlu ile öğrenci ve mezun öğrencilerinin ödevleri kapsamında hazırladığı çalışmalardan oluşan “Gelenekle Gelen” Dokusal Yüzeyler Sergisi 4 Ocak 2020 tarihinde Antik Cisterna’da açılıyor. Sergi 21 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı’nda eğitim gören öğrenci ve mezunlarının Serbest Tasarım derslerinde öğrendikleri, tasarım ve uygulama temelinde geliştirdikleri çalışmalardan oluşan “Gelenekle Gelen” Dokusal Yüzeysel Sergisi aynı zamanda Antik Cisterna’da yılın ilk sergisi olma özelliği taşıyor.

Geleneksel tekstillere göndermeler içeriyor

Geleneksel tekstillerde kullanılan malzeme ve tekniklerin yanı sıra günümüz malzeme ve tekniklerinden de yararlanılan çalışmalarda, 21. yüzyılda güzel sanatlar disiplininde geleneksel sanat eğitimi alan gençlerin, geleneksel malzeme ve tekniklerle neler yapabileceği gözler önüne seriliyor. Sergi ayrıca, geleneksel tekstillere göndermeler içeriyor.

Çalışmaların, ulusal ve evrensel sanat bağlamı doğrultusunda yapılmasına özen gösterilmiş. Sergi; kirkitli ve mekikli dokumalar, kırkyama, işleme, batik, ikat, baskı gibi geleneksel dokusal yüzey tekniklerini kapsamakta olup bu uygulamalarda, akademik eğitimde çağdaş sanat gereksinimlerine yönelik işlerin yapılması gerektiği göz önüne alınmış.

Sergiye Elif Aslan, Selen Çolak, Berke Aşık, Mehmet Atakan Başaran, Büşra Ceylan, Çağla Nur Çakıcı, Özlem Öner Değer, Gülbahar Gümüşten, Dilara Karayel, Ayşegül Morbel, Gülderen İlhan, Burçin Kısa, Esra Kocaman, Esra Özken, Tuğçe Sekreter, Sümeyye Saruhan, Rabia Şeremetli, Fatma Tuzluca, Nurgül Ünver, Servet Senem Uğurlu, Bedirhan Kaan Ünal’ın katıldığı serginin açılışı, 4 Ocak Cumartesi günü saat 17:00’de Antik Hotel İstanbul ‘un, -2 ve -3’üncü katlarında bulunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecek.

Antik Cisterna hakkında

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında yer alan 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıç, dokusu korunarak günümüzde Antik Cisterna olarak sergilere ve özel davetlere ev sahipliği yapıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir