İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gençlik Festivali FestZ, Müze Gazhane’de Başlıyor!

İstanbul’un yeni gençlik festivali FestZ, Z kuşağını buluşturmaya hazırlanıyor. Yarın itibariyle başlayacak ve hafta sonu devam edecek olan FestZ, birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek festivalde Sefo, Şanışer, Sokrat, İkilem konserleriyle birlikte deneyimli isimlerden atölyeler, söyleşi ve etkinlikler gençlerle buluşacak. Katılımın ücretsiz olduğu FestZ’ye web sitesi üzerinden kayıt yaptırmak yeterli olacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan gençlik festivali FestZ, yarın Müze Gazhane’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Akbank ana sponsorluğu ve MediaCat ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve Z kuşağını buluşturacak festival birçok farklı etkinlikle eğlence ve deneyimi bir araya getirecek. 

Festz.ist adresinden kayıt olunarak ücretsiz katılım sağlanacak festival 50’nin üzerinde etkinlik sunuyor. Konserlerden imza etkinliklerine, söyleşilerden atölyelere, stand-up gösterilerinden canlı podcast etkinliklerine farklı temalarda etkinlikler Z kuşağının temsilcileriyle buluşacak.

Deneyim, eğlence ve ilham FestZ’de yaşanacak

Yarın saat 08.00 itibariyle kapılarını gençlere açacak olan FestZ onbinlerce genci Müze Gazhane’de ağırlayacak. İstanbul’un yeni kültür yapılarından Müze Gazhane’de 3 gün boyunca deneyim, eğlence ve ilhamın odağa alınacağı FestZ’ye her yaştan katılımlar açık olacak. 

Geleceği şekillendiren teknolojilerin, edebiyat evreninin yaratıcı kahramanlarının imza etkinlikleri, gençlerin favori sanatçılarının konserleri ve onlarca temadaki etkinlik FestZ’de gençlerle olacak. Katılımın sınırlı olduğu atölye etkinliklerine ise kayıt olarak katılım sağlanabilecek.

İlk günde sanat, müzik ve mizah gençlerle olacak

FestZ’nin ilk günü Pilates ve Kardiyo Egzersizleri etkinliğiyle başlayacak ve gençler festivale dinç bir başlangıç sağlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yer alacağı festival birçok farklı etkinlikle sürecek. Üç ayrı imza etkinliğine, atölye ve söyleşilere katılım sağlayabilecek olan gençler festivalin kapanışında önce İkilem konseriyle eğlenecek ardından ise sosyal medyanın en çok izlenen stand-up ekiplerinden Tuzbiber’in stand-up gösterisiyle ilk günü tamamlayacak.

 Rock efsanesi Queen film gösterimi, Rap dünyasının yıldızı Sefo konseri

FestZ’nin ana sponsoru olan Akbank tarafından Akbank Gençlik Akademisi İlham Sohbetleri etkinlik ve atölyelerin buluşma noktası olacak. Bu kapsamda 10 Haziran’da Burcu Civelek Yüce, Oğuzhan Saruhan’la “Data çılgınlığını aşmak ve digital lider olmak”,  Levent Erden  ve Selda Özçalık “Teknoloji Trendleri”,  11 Haziran’da Zeynep Arınç ve Candaş Şişman “Digital Sanatta Yeni Ufuklar “, 12 Haziran’da ise Beril Alakoç ve Itır Erhard’la “Bireysel Kahramanlara Veda: Sosyal Girişimcilik ve Dayanışma” konusunda paneller gerçekleştilecek.

Akbank Zone’da üniversite öğrencileri Şehrin İyi Hali projesi ile sadece kendi gelişimleri değil, toplumsal gelişime de fayda sağlayabilecekleri bir deneyim yaşayacaklar. 

Ayrıca Akbank FAV kaykay pisti ve gençlere yönelik eğlenceli eğitim ve workshoplar ile de gençler hem eğlenecek hem de pek çok alanda bilgi sahibi olacaklar. 

Stand-up gösterilerinin ve imza etkinliklerinin süreceği ikinci günde sahnede Rap dünyasının yıldız isimlerinden Sefo olacak. Sefo konserinin ardından ünlü Rock efsanesi Freddie Mercury ve Queen’in hikayesini anlatan Bohemian Rhapsody filmi gösterilecek.

Farklılıkları kabul eden Z kuşağı farklı müzik türleriyle eğlenecek

Festivalin son gününde de etkinlikler tüm hızıyla gençlerle buluşacak. İş dünyasından deneyimli isimlerin, edebiyat evreninden tanınmış yazarların ve başarılı sanatçıların atölyeleri FestZ’de sürecek. Cem İşçiler’in interaktif söyleşisinin ardından sahne tamamen müziğe ayrılacak. Karnaval’ın DJ performansıyla başlayacak olan müzik bölümü Akbank sponsorluğunda Ediz Hafızoğlu ve rap sanatçısı Kamufle ile devam edecek. Alternatif müziğin genç gruplarından KÖFN gençlerle buluşmasının ardından sahneyi rap dünyasının deneyimli isimleri Şanışer ve Sokrat ST’ye bıracak ve konserin ardından gençlik festivali FestZ sona erecek.

Eğlencenin kalbi 10-11-12 Haziran’da Müze Gazhane’de Atacak

10-11-12 Haziran’da üç gün boyunca müzisyenler, komedyenler ve sahne sanatçılarıyla, gençler yaza sıkı bir başlangıç yapacak. Influencer buluşmaları, popüler kültür sohbetleri, ilham seminerleri ve kreatif portfolyo buluşmalarının yanı sıra yazarlarla düzenlenecek olan imza günleri, oyun seansları ve sokak lezzetleri ile gençler festival boyunca farklı deneyimlere aynı anda erişme fırsatı yakalayacaklar. FestZ’ye katılım tamamen ücretsiz olarak kayıt ardından sağlanabilecek.

Yarın başlayacak olan FestZ’nin program detayları ve saatleri için FestZ web sitesinde program bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir