İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Göç meselesini mercek altına alan “Çok Yakın Çok Uzak” şimdi Gain’de

GAİN, Türkiye gündemine ışık tutan çarpıcı içeriklerine bir yenisini ekledi. Başarılı gazeteci Nimet Kıraç’ın hazırladığı “Çok Yakın Çok Uzak”, Suriyeliler, Afganlar, Afrikalılar ve diğerlerinin Türkiye’deki hikayesini mercek altına alıyor. Göç meselesini, hem onların hem de yerel halkın gözünden inceliyor.

Türkiye, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumunda. Suriye’deki kriz başta olmak üzere çevre ülkelerdeki iç çatışmalar ve istikrarsızlıklar Türkiye’nin göçmen nüfusunu artırmayı sürdürüyor. Diğer yanda ise merak ve tartışma dinmiyor. Kim bu göçmenler? Burada nasıl hissediyorlar? Kalmak mı yoksa ülkelerine dönmek mi istiyorlar? Yaşadıkları yerdeki yerel halkla nasıl ilişki kuruyorlar?

Başarılı gazeteci Nimet Kıraç tarafından, Osman Çetinkaya yönetmenliğinde hazırlanan GAİN Orijinal yapımı “Çok Yakın Çok Uzak”, Suriyeliler, Afganlar, Afrikalılar ve diğerlerinin Türkiye’deki hikayesine ışık tutuyor.

Birer hafta arayla iki bölüm olarak yayına girecek “Çok Yakın Çok Uzak’ın” yayınlanan birinci bölümü, başta Kilis ve Antep olmak üzere Suriye sınırına komşu illerdeki durumu hem sığınmacı Suriyelilerin hem de bölge halkının açısından aktarıyor. İkinci bölüm ise diğer milletlerden Türkiye’ye gelen göçmenlerin durumuna ışık tutacak.

“Çok Yakın Çok Uzak” şimdi GAİN’de izlenebilir:

 https://gain.tv/t/xk6CQzU4/Cok-yakin-Cok-uzak

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir