İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İAE’den Kütüphane Haftası’na Özel Çevrimiçi Sergi Turu ve Atölye

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), Kütüphane Haftası’nı çevrimiçi sergi turu ve yetişkinlere yönelik bir atölye çalışması ile kutluyor. “Origami ile 3 Boyutlu Kitap Ayracı” atölyesi 31 Mart’ta Pera Müzesi Öğrenme Programları iş birliğiyle gerçekleşecek. Katılımcılar önce Osmanlı elyazmalarının öyküsünü anlatan ve Enstitü bünyesinde yer alan sergiyi dijital ortamda üç boyutlu olarak gezecek, ardından origami ile renkli kitap ayraçları tasarlayacaklar.  Ayrıca, hafta boyunca kütüphaneciler Pera Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilecek ve tüm kitapseverler Artshop’ta seçili yayınlarda %20 indirim olanağından faydalanabilecek. 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bu yıl “Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik” temasını öne çıkaran 57. Kütüphane Haftası’nı özel bir etkinlikle kutluyor. Pera Müzesi Öğrenme Programları  iş birliğiyle, yetişkinliklere yönelik olarak tasarlanan “Origami ile 3 Boyutlu Kitap Ayracı”  atölyesi 31 Mart 2021 Çarşamba günü saat 19.00’da gerçekleşecek. Katılımcılar etkinlikte önce, Enstitü tarafından düzenlenen ve Osmanlı döneminden bugüne ulaşabilmiş elyazmalarının hikâyesini anlatan  Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler sergisini gezecekler. Bu geziye serginin küratörü Mehmet Kentel rehberlik edecek ve sergide yer alan birbirinden ilginç konuları ve hikâyeleri aktaracak. Üç boyutlu sergi turunu yine çevrimiçi ortamda gerçekleşecek atölye çalışması izleyecek. Etkinlikte origami tekniğiyle üç boyutlu kitap ayraçları tasarlayan katılımcılar, katlama sanatıyla meydana getirdikleri tasarımları gazete ve dergilerden kestikleri sözcüklerle ve çizdikleri desenlerle renklendirecekler.

Tarih ve edebiyat meraklılarına

Hafıza-i Beşer sergisi Latin alfabesine geçişten 90, imparatorluğun çöküşünden 100 ve matbaanın yaygınlaşmasından neredeyse 200 yıl sonra, zaman içinde dönüşen Osmanlı elyazması kültürünü yeniden gündeme taşıyor ve bu çok katmanlı kültürel mirasın dinamiklerini tartışmaya açıyor. Çevrimiçi sergi turu ve atölye 18 yaş ve üzeri herkesin katılımına açık olacak. 

Kütüphane Haftası kapsamında, 30 Mart – 3 Nisan 2021 tarihleri boyunca tüm kütüphane çalışanları Pera Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilir. Ayrıca tüm kitapseverler hafta boyunca Artshop’ta seçili yayınlarda %20 indirim imkânından faydalanabilirler.

Pera Müzesi Öğrenme Programları iş birliğiyle Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek olan etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımın ücretli olduğu etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü aynı zamanda bir kütüphane! Beyoğlu Tepebaşı’ndaki İstanbul Araştırmaları Kütüphanesi online randevu sistemi ile Pazartesi’den Cuma’ya 13.30–16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir