İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“İkilikleri Kırmak: Kovid Döneminde Sanat Üzerine Düşünceler” (Çevrimiçi Söyleşi)

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE) iş birliğiyle düzenlenen minyatür konuşmaları serisi, güncel minyatür sanatının önde gelen temsilcilerinden Shahzia Sikander ve sanat tarihçisi Vishakha Desai’nin katılacağı söyleşi ile devam ediyor. Covid-19 pandemisi ve iklim krizi gibi dünyayı olumsuz yönde etkileyen toplumsal problemlerin sanata yansımalarının ele alınacağı, Columbia Global Center iş birliğiyle gerçekleşecek söyleşi, 12 Kasım’da müzenin YouTube kanalından izlenebilir.

Shazia Sikander
Shazia Sikander

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kültür kurumları Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, minyatür sanatına ilgi duyanlar ve minyatürün tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümün yanı sıra güncel sanatla kurduğu ilişki hakkında bilgi edinmek isteyenler için düzenlediği çevrimiçi söyleşilere devam ediyor. Türkiye, Azerbaycan, Pakistan, İran ve Suudi Arabistan gibi farklı coğrafyalardan 14 sanatçının minyatür yorumlarını bir araya getiren ve minyatürü tarihsel bir form olmanın ötesinde teorik potansiyeliyle birlikte vurgulamayı hedefleyen  Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür sergisi kapsamında düzenlenen konuşma serisinin ikince etlinliğine, sanatçı Shahzia Sikander ile sanat tarihçisi ve düşünür Vishakha Desai  konuk oluyor.

Vishakha Desai
Vishakha Desai

Toplumsal çatlaklar ve sanatın düşünsel serüveni

Pandemi, sosyal adalet, iklim krizi gibi küresel sorunlar, içinde yaşadığımız toplumların derin çatlaklarını gün yüzüne çıkarırken, ulusal-küresel, geçmiş-günümüz gibi dar çerçeveli ikili yaklaşımların ötesine geçen imkânları yeniden düşünmemizi sağlıyor. Eserlerinde gelenekten ve güncelden beslenerek yeni dünyalar yaratan sanatçı Shahzia Sikander ile, World as Family: a journey of Multi-Rooted Belongings (Aile Olarak Dünya: Çok Köklü Aidiyetlerin Yolculuğu) adlı anı kitabını okurlarla buluşturmaya hazırlanan Vishakha Desai, Minyatür 2.0 sergisini temel alan sohbette, sanata ve küresel aidiyete dair fikirler ve kavramlar üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirecek.

Columbia Global Center iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “İkilikleri Kırmak: Kovid Döneminde Sanat Üzerine Düşünceler”  başlıklı söyleşi, 12 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Pera Müzesi YouTube kanalında izlenebilir.

Söyleşi Pera Müzesi Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacaktır. Etkinlik dili İngilizcedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir