İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlknur Tunalı “Algılar “ Adlı Sergisiyle Antalya Müzesi’nde

İlk uluslararası solo sergisini geçtiğimiz yılın ortalarında Almanya’nın Detmold kentinde gerçekleştiren İlknur Tunalı, Türkiye’deki ilk solo sergisinin açılışını 21 Ocak’ta Antalya Müzesi’nde gerçekleştirdi. 

Resimle olan ilişkisi 30 yıla yakın bir zamanı kapsayan sanatçının aldığı Estetik ve Sanat Felsefesi dersleri ve genç yaşlardan beri okuduğu felsefe tarihi sanata bakış açısını şekillendirmiştir. Figür çizimlerinde anatomi bilgisi avantajı olmuştur. Sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere uzanan ve dört ayrı üniversite mezunu olduğunu söyleyen Tunalı; “Profesyonel çalışma hayatımı sonlandırdıktan sonra kişisel sergilerim için yoğun çalışma ortamı buldum. Bu sergimin adını “Algılar” olarak belirledim çünkü her birimizin dünyayı algılama biçimi birbirinden farklıdır. Düşüncelerimiz ve inançlarımız nesneleri görüşümüzü etkiler. Her bir insan dünyayı diğerinden daha farklı algılar. Bu tablolar; tüm hayatım boyunca okuduğum kitapların, yolculuklarımın, kayıplarımın, insan ilişkilerimin, toplumsal ve ekolojik duyarlılığımın, sezgisel ve düşünsel dünyamın bir yansımasıdır” diye belirtti. 

Açılışta sanatseverleri ağırlayan Tunalı, resim yaparken dünyayı yeniden dizayn ettiğini ifade ederken; nesnelerin gerçekliklerini ikinci plana atarak, kendi kurgusu ve görüşüyle onları soyutladığının altını çizdi. Tunalı sözlerine şu şekilde devam etti; “Resimlerimin sizlerin algısında ve duygularında yeniden şekillenecek olmasından heyecan duyuyorum. Sergim 31’ine kadar devam edecek. İlgi duyan herkesi Antalya Müzesi’ne davet ediyorum.”

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir