İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Iskandar Widjaja’dan Yeni Single ”Papa”

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Iskandar Widjaja’nın Kasım ayında çıkacak olan yeni single’ ı “PAPA” (Baba) sanatçı için çok kişisel ve özel bir kayıt niteliğinde. Mart ayında sosyal paylaşım sitesi YouTube’da 600.000’den fazla izlenme sayısına ulaşan sıra dışı enstrümantal eseri “Spirited Away” in kazandığı başarıdan aldığı cesaretle Widjaja ilk kez “PAPA” adlı parçasında “şarkıcı-söz yazarı” olarak karşımıza çıkıyor.

Iskandar Widjaja şarkı söylemenin, kendini ve duygularını ifade etmenin en samimi yolu olduğunu dile getiriyor. Ünlü sanatçı kemanını çalarken, onu sanki bedenin bir parçası gibi kullanarak, mükemmel keman sesinden ziyade insan sesini taklit etmeye çalıştığının altını çiziyor. Çünkü Iskandar Widjaja için enstrümanının temiz, mükemmel tonlarından ziyade, daha çok insan sesinin çeşitliliğini, hamlığını, nefesin işitilebilirliği ve sesin kırılganlığını aktarabilmek çok daha önemli. Iskandar, bu çalışmasında aşırı üretilen ve gereğinden fazla değer yüklenilen pop müzik içinde kaybolan “Sanatçının Ruhunu” arıyor. Iskandar “Papa” adlı eserini 2015 yılında hayata veda eden babası “Ivan Alhadar” a ithaf etmiş. Şarkı aynı zamanda, Iskandar Widjaja’nın gençliğinde çektiği aile özlemini ve yalnızlığını anlattığı bir eser olarak karşımıza çıkıyor.

Eserin ana duygusal temasından birdenbire geçiş yaptığı Rap bölümünde Widjaja’nın “babasının yokluğunun ve aile özleminin” onun sanatsal kişiliğini nasıl oluşturduğunu detaylı bir şekilde anlatıyor. “Papa” hayatın bir mücadele olduğunu ve bir kaplan gibi savaşanlara hayatın yardım ettiği vurgusuyla muhteşem bir final ile son buluyor. Iskandar için geçmişe ait birçok duyguyu ve ilkleri barındıran bu eserinin müzik videosu, Hırvatistan’daki dünyanın ayakta kalan en büyük altı Roma gladyatör arenasından en iyi korunmuşu olan Pula kentindeki arenada çekildi. Sanatçının eserindeki yalnızlık hissî, arenanın devasa mimarisiyle buluşup “kayıplığı” daha da hissedilir hale getirmiş.
duygularınızı tetiklemeyi garantileyen keman tonlarıyla kaynaştığı bu eserde Iskandar Widjaja ile şarkının sürükleyici simbiyozuna şahit olacaksınız. Iskandar Widjaja imzalı bu duygusal single 12 Kasım 2020’de tüm dijital müzik platformlarında müzikseverler ile buluşacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir