İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Iskandar Widjaja’nın Yeni Albümü “Hip Hop Symphony” 2 Ekim’de Yayında

Klasik-crossover türünün çok yönlü ve heyecan verici müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Iskandar Widjaja’nın yeni albümü “Hip Hop Symphony” 2 Ekim tarihinde yayınlanıyor.

ARTE onu “Uluslararası çapta neslinin en heyecan verici kemancılarından biri” olarak tanımlıyor ve dünya basını ondan “Dünya çapında” ve “Rock Yıldızı” olarak söz ediyor.

Klasik eğitimi alan ve sayısız ödül kazanan Arap-Hollandalı ve Çin-Endonezyası kökenli kemancı, sıra dışı virtüözitesi Hip Hop ritimleri dans, ve senfonik unsurlar ile harmanladığı yeni single’ı “Hip Hop Symphony ” birleştiriyor. Bu çalışma, sınırları ve ayrımları destekleyen, türüne meydan okuyan cesur bir ifadenin örneğidir.

Iskandar “klasik-asi” yaklaşımı ile Jakarta metropolünün hemen üstünde bulunan otoyolda çekilen harika bir video prodüksiyonuyla tüm kalıpları kırıyor. Bu klişeleşmiş kalıplara meydan okuyan, hayrete düşüren (aynı anda dans ederken bu tempoda nasıl çalınabilir !?!) ışıltılı bir kültür çatışmasıdır.

Müzik videosu için, şık bir K-Pop-Style’ın koreografisinin bir parçası olan Widjaja ve onun çevresinde, Urban-Zombie-Stil’ini vurgulayan, Papua’dan seçilen 5 Hip Hop dansçısıyla birlikte çalıştı. Burada Widjaja’yı meslektaşlarından ayıran en büyük fark ve özellik, parçanın bu denli hızlı temposu içerisinde sergilemiş olduğu üstün nitelikteki performansı ve çalış tekniğindeki virtüözitesi neredeyse imkânsıza eş değer olan nefes kesici yay ve parmak tekniğidir.

Hip Hop Senfonisi, neo-barok bir virtüöz gösteri parçası olan Christian Sindings’in “Eski Tarzda Süit” eserine dayanıyor, fakat Widjaja eseri döngüler, kalın bas ritimleri ve yaylı teller staccati’sinin yanı sıra epik timpani ile birleştiriyor. Widjaja, “daha yüksek, daha hızlı, daha fazla” olmak üzere zamanımızın ruhuyla temas halinde, bir tür modern Paganini’yi bünyesinde barındırıyor.

Iskandar Widjaja‘nın yeni single’ı “Hip Hop Symphony”  2 Ekim 2020 Cuma günü Spotify , Apple Music ve Deezer’da aynı anda yayında olacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir