İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsmail Karayün yorumu ile bir Soner Arıca şarkısı: “Sen Türküler Söyle”

Sözü ve müziği Soner Arıca’ya ait olan ve Arıca’nın 1992 yılında yayınlamış olduğu “Bir Umut” isimli ilk albümünde yer alan “Sen Türküler Söyle”, İsmail Karayün tarafından yeniden yorumlanarak sanatçının kendi etiketiyle tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı. Şarkının düzenlemesi Gürkan Çakıcı imzası taşırken, düzenleme aşamasında özellikle balaban/duduk ve yaylı tambur gibi kendine has tınılara sahip enstrümanlara yer verildi.

Karayün şarkıyı şu sözlerle anlattı: 90’lı yıllarda üretilen Türkçe pop müzik şarkıları, bulunduğu döneme damga vururken, bizim evde de hemen hemen her albüme ait kasetler alınır, dinlenir ve uzun yolculuklar yapılırdı. “Sen Türküler Söyle” benim bu döneme ait hatırladığım, hissettiğim, çocukluğuma gittiğim ve Soner Arıca’yı tanıdığım en özel şarkılardan birisi. Bir gün vokal ve gitar olarak şarkıyı kaydedip Soner Arıca’ya gönderdim ve eğer izni olursa şarkıyı okuyup yayınlamak istediğimi belirttim. Kendisi de kaydın duygusundan çok etkilendiğini söyleyerek bana bu izni verdi ki, geçmişten uzanan bir elin bir anda tüm kollarınızı sarması kadar sıcak bir andı bu. Sevgili Gürkan Çakıcı ile hemen şarkıyı düzenlemeye başladık. Enstrümanları ve bunları icra edecek kişileri birlikte seçtik. Kayıtların bir kısmı bulunduğum şehir Antalya’da, diğer bir kısmı ise İstanbul’da yapıldı. Kapak fotoğrafı ise Kadri Karahan imzası taşımaktadır. Onun gözü, yüreği ve müzik yolculuğumdaki yeri hep çok başka. Bu şarkı tüm dostlukların kavşak noktası benim için. “Sen Türküler Söyle”, benim 90’lar Türkçe pop müziğine olan sevgime olan bir armağanım, çocukluğumu yeniden hatırlayışım ve müziğin o güzel, nitelikli zamanlarına bir dokunuşum olsun. Bolca dinlensin, paylaşılsın ve sevilsin. Sevgimle ve hep müzikle.

Hakkında:

Müzisyen 1986 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından itibaren müzikle ilgilendi ve müziğe gitar çalarak başladı. Okul ve belediyelerin çeşitli korolarında yer alan şarkıcı, 2017 yılında iki şarkıdan oluşan çalışması “Gece Şarkıları” ile müzik dünyasındaki ilk profesyonel adımını attı. 2019 yılında ilk uzun albümü için stüdyo çalışmalarına başlayan müzisyen, “İnsan İnsanın Kılıcı” isimli on şarkılık albümünü tamamladı. 2021 yılında babasına ithaf ettiği “Olduğun Yerler Uzak mı?” isimli single çalışması ile yeniden dinleyicilerine seslenen müzisyen aynı sene müzisyenlere destek amaçlı bir araya gelinen “Olta” projesi için “Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok” isimli türküyü yorumladı. Yeni çalışması ile birlikte yeniden sahnelere de dönen müzisyen aynı zamanda akademisyen olarak da hayatına devam ediyor.

Şarkı Künyesi:

Söz-Müzik : Soner Arıca

Düzenleme : Gürkan Çakıcı

Geri Vokaller : İsmail Karayün & Gürkan Çakıcı

Akustik/Klasik/Elektro Gitar : Mustafa Güzel

Bas Gitar : Semih Burcu

Balaban : Erdi Arslan

Yaylı Tambur : Ömer Göktepeliler

Davul, Perküsyon, Piyano : Gürkan Çakıcı

Miks & Mastering : Gürkan Çakıcı

Stüdyo : Studio Black (Antalya) & Nordic Prodüksiyon (İstanbul)

Kapak Fotoğrafı : Kadri Karahan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir