İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nden Sanata Tam Destek!

Karagöz Derneği tarafından 3. kez düzenlenecek olan İstanbul Karagöz Festivali’nin ev sahipliğini bu yıl da İstanbul Rumeli Üniversitesi üstleniyor. 3. İstanbul Karagöz Festivali, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Karagöz sanatçıları ile birlikte, 14-30 Kasım 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle İstanbul’da izleyicisiyle buluşuyor.

Kurulduğu günden bu yana, eğitim öğretimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi, 3. İstanbul Karagöz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalin basın toplantısı bugün İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin tarihi dokusuyla örtüşen Haliç Yerleşkesinde düzenlendi. Basın toplantısında İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, Karagöz Festivali Dernek Başkanı Enis Ergün konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. H. Tamer Dodurka açılış konuşmasında; ’’İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak kurulduğumuz bugünde yana, eğitim öğretimin yanı sıra toplumsal değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve sanat ile iç içeyiz. Bu tarz faaliyetler de yer aldıkça öğrencilerimizin de çok yönlü geliştiğine inanıyoruz. Yeni açtığımız Haliç Yerleşkemizin dokusu ile de uyuşan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz eski şapka fabrikası bence Karagöz Festivali için şehrimizdeki en güzel yerlerden biri’’ dedi.

Festival hakkında bilgi veren sayın Enis Ergün ise konuşmasında şunları söyledi; “Bu yıl Karagöz Festivali’nin 3.sünü düzenliyoruz. Her geçen sene festivalimiz büyüyerek devam ediyor. Festivalimizi, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Karagöz sanatçıları ile birlikte, 14-30 Kasım 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle İstanbul’da seyircisi ile buluşturacağız. Festival kapsamında gösteriler, atölyeler, söyleşiler, seminer ve sergi etkinlikleri gerçekleştireceğiz. 18 Kasım 2019 tarihinde ise İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, “3. İstanbul Karagöz Festivali Ödülleri” sahipleri ile buluşturacağız. Festivalimiz sadece tek bir ilçede gerçekleşmiyor. Olabildiğince fazla ilçede seyirci ile buluşacağız. Bu ilçeler arasında Beykoz,Ümraniye, Sultanbeyli, Üsküdar, Esenler yer alıyor.”

Haber: Teni Tapik Çimen

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir