İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ISTANBUL’74’ün Sergisi “İNSAN VE DOĞA ARASINDA”, Bodrum Maçakızı’nda Açıldı

ISTANBUL’74ün sanat ve tasarım sergisi “İNSAN VE DOĞA ARASINDA”, 1 Temmuz Cuma günü Bodrum Maçakızı’nda ziyarete açıldı. 

Küratörlüğünü Demet Müftüoğlu-Eşeli’nin yaptığı “İNSAN VE DOĞA ARASINDA”, yaratıcılık ve sanatsal iş birlikleri için bölgenin antik ve kültürel dokusuyla harmanlanmış yeni bir keşif alanına işaret ediyor; disiplinlerarası pratiklerin çeşitliliğini temsil eden Türkiyeli ve yabancı sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. 

“İnsan ve Doğa Arasında” sergisinde; İsviçreli çağdaş sanatçı FEDERICA PERAZZOLI, Arjantinli endüstriyel tasarımcı ve sanatçı CRISTIÁN MOHADED, Hollandalı-Yeni Zelandalı tasarımcı ve sanatçı SABINE MARCELIS, İngiliz enstalasyon sanatçısı STEVE MESSAM, Küba kökenli Amerikalı sanatçılar JOSÉ PARLÁ & REY PARLÁ, Amerikalı tekstil sanatçısı ve heykeltıraş RACHEL HAYES, art kilim akımı öncüsü BELKIS BALPINAR, Pi Artworks iş birliğiyle Türkiyeli çağdaş sanatçı MEHMET ALİ UYSAL, Galeri Nev İstanbul iş birliğiyle Amerikalı kavramsal sanatçı MIKE BERG, karakalem eskiz çalışmaları ile tanınan çağdaş sanatçı CARLITO DALCEGGIO ve psikocoğrafya, teorik fizik ve nörobilim alanlarına odaklanan disiplinler arası sanatçı KORAY TOKDEMİR de dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerden sanatçıların işleri yer alıyor. 

Sergi kapsamında Bodrum’a davet edilen sanatçılar, sergiye özel eserlerini Ege doğasından esinlenerek; yerel teknikler, doğal malzemeler, lokal atölye ve stüdyolarla iş birliği içinde yarattılar. Sergide yer alan tekstil, ahşap, metal, mermer gibi farklı malzemelerle yaratılan eserler Maçakızı Bodrum’un doğal ortamında izleyicisini içine alıyor. 

İNSAN VE DOĞA ARASINDA sergisi Eylül ayına kadar Bodrum Maçakızı’nda ziyaret edilebilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir