Latin Amerika edebiyatının genç yazarlarından Jorge Comensal‘in edebiyat dünyasında ilgi uyandıran ve on dile çevrilen ilk romanı Mutasyonlar şimdi Türkçede.
Ramón Martínez başarılı bir avukat, bir ateist ve aile babasıdır. Evde eşi Carmela, ergenlik çağındaki iki çocuğu Paulina ve Mateo, batıl inançlara sahip yardımcıları Eloida ve çatı katında marihuana yetiştiren psikanalisti Teresa’yla birlikte yaşamaktadır. Ancak geçirdiği ameliyattan sonra her şey onun için bambaşka olacaktır.
Ameliyattan sonra dilini –ve konuşma yetisini– kaybeden Ramón’un hayatında trajikomik bir sessizlik başlar. Çevresinde olup bitenlere ve kendisine söylenenlere artık konuşarak tepki veremeyen Ramón’un içine düştüğü çaresizlikle birlikte ev sakinleri de bu duruma uyum sağlamaya çalışır. Eloida mucizevi bir şifa arayışına düşer ve nesli tükenme tehlikesinde bir papağan olan Benito da aileye katılır.
Meksikalı genç yazar Jorge Comensal, edebiyat dünyasının dikkatini çekmeyi başaran ve on dile çevrilen bu ilk kitabıyla, trajik bir durumu mizahla buluşturarak hayatın acı-tatlı yönlerini edebi bir lezzetle sunmayı başarıyor.
Yazar: Jorge Comensal
Türü: Roman
Kotegori: Çağdaş Dünya Edebiyatı
Fiyat: 98 TL
Orijinal Adı: Las Mutaciones
Çeviren: Nergis Gürcihan
Çeviri editörü: Volkan Ersoy
Editör: Merve Gülşah Akgün
İlk yorum yapan siz olun