İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KadıköyMag 5. Karma Sergisi ‘Follow The Signs’ Açıldı

Sanatseverlere özgün tecrübeler yaşatan dijital kültür/sanat dergisi KadıköyMag 5’inci karma sergisi ‘Follow The Signs’ [İşaretleri Takip Et]; iddialı sanatçı kadrosu ile 25 Mayıs Cumartesi açıldı. Tuna Mitrani ve Berna Balkaya’nın küratörlüğünü üstlendiği sergi; 10 Haziran’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Mercan Dede’nin de dahil olduğu kadroda farklı disiplinlerden 16 sanatçının KadıköyMag özel seçki ile resim, kolaj, dijital sanat, minyatür, graffiti gibi farklı dallarda üretilmiş eserler yer alıyor. 

Sergide eserleri yer alan sanatçılar alfabetik sırayla; Ahmet Yılmaz, Chek Sparow, Emre Öztürk, Enes Sağdıç, Fırat Koç, Gamze Enginer, İpek Demirkan, Mahmut Özdemir, Mercan Dede, Nevruz Akdağ, Nuh Ahmet Temiz, Pırıl Kurbetci, Sevda Balaban, Özgür Korkmazgil, Su Pehlivan ve Zeynep Abacı.

Sergi, aynı zamanda spesifik konuları masaya yatıracak toplu söyleşilerle sektör profesyonellerini ağırlıyor. “ArTALKS” adlı söyleşi serisinde aynı disiplinden, farklı teknik ve tarzda çalışan 5 sanatçı ile katılımcıların da dahil olduğu bilgi alışverişi ve tartışma formatında açık oturumlar düzenlenecek. İlki 26 Mayıs Pazar kolaj üzerine olacak söyleşinin konusu ‘Digital Vs. Analog Collage’; konukları: Ayşe Derin Ergenç, İpek Demirkan, Nevruz Akdağ, Orçun Beslen, Pırıl Kurbetci. Sonraki oturumlarda ise Murat Germen, Selçuk Artut, Nebi Cihan Çankaya, Rızacan Kumaş gibi duayenlerin yanında birçok farklı sanatçı bir-araya geliyor olacak. Bir yandan izleyiciyi spiritüel bir yolculuğa çıkarırken bir yandan da bilgi akışı sağlayacak olan kapsamlı sergi; akla gelmeyenleri sorgulatmayı ve yeni cevaplar bulmayı hedefliyor. Söyleşi programını KadıköyMag Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. (@kadikoy.mag) 

Farklı disiplinlerden ilham veren birçok sanatçıyı tek platformda bir araya getiren KadıköyMag, kültür/sanata erişimi destekleyen organizasyonlar yapmaya devam ediyor. Hem yeni nesil hem tecrübeli birçok sanatçıların tanıtımını üstlenen dergi, süreçte evrilerek bir kolektif haline gelmeye başladı. 

Sergi süresince KadıköyMag organizasyonu ile yine Zonn ev sahipliğinde düzenlenen “ArTALKS” adlı söyleşilerde ise aynı disiplinden, farklı teknik ve tarzda çalışan 5 sanatçı ile spesifik bir konu masaya yatırılıp, katılımcıların da dahil olabileceği bilgi alışverişi ve tartışma formatında açık oturumlar düzenlenecek. 

Oturumlarda Murat Germen, Selçuk Artut, Nebi Cihan Çankaya, Rızacan Kumaş gibi sektör duayenlerinin yanında birçok sanatçıyı bir arada göreceksiniz. Söyleşi programını KadıköyMag instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. (@kadikoy.mag) 

Bir yanıyla izleyiciyi ruhsal bir yolculuğa çıkarırken bir yandan bilgi akışı sağlamayı hedefleyen sergi; akla gelmeyenleri sorgulatmayı da amaçlıyor. Çeşitli dallardaki dinamikleri masaya yatırarak, sanat dallarında teknik taraftaki sorulara cevaplar bulmayı amaçlıyor. 

MANİFESTO

“Kimi nefsiyle; kimi en sevdikleriyle; kimi en büyük korkusuyla sınanır. Senin sınavın hangisi?  

Sana rehberlik etmesi; ışığın olması için gönderilen işaretleri takip et. Onlar aslında her an her yerdedir. 

Sözlerinin ve eylemlerinin sorumluluğunu alabiliyor musun? Prensipte savunduğun doğruları hayata geçirebiliyor musun? 

Aklından geçenler, kalbinden gelenler, dudaklarından dökülenler dengede olsun. 

Temas ettiğiniz her ruh geride bir iz bırakır. Bazıları ise asla yok olmaz, artık sonsuza dek bir parçamızdır.”

*Bu sergi yakın zamanda hayatını kaybeden İzmir’in değerli müzik adamı CEMAL ERKAYA’ya adanmıştır.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir