İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Kapı Açık” Film Programı “Yuva” İle Devam Ediyor

İstanbul Modern Sinema, çevrimiçi gösterimlerine devam ediyor. İtalya’dan Japonya’ya farklı coğrafyalarda geçen film seçkisi, 11-30 Haziran tarihleri arasında müzenin web sitesi üzerinden yayınlanmaya devam ediyor.

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş’nin katkılarıyla “Kapı Açık” adlı film seçkisini çevirimiçi olarak sinemaseverlere sunmaya devam ediyor. İtalya’dan Japonya’ya farklı coğrafyalarda geçen seçki, önemli bir olay sonucu yaşamları değişen karakterlere odaklanıyor. Ev ile dışarısının, kapının ötesindeki gerçeklikle yüzleşmenin, sosyal ilişki kavramının yeni anlamlar kazandığı bu günleri de yansıtan durumlara bakıyor.

Her hafta bir film, 6 gün boyunca Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak müzenin web sitesi üzerinden izlenebiliyor.

BU HAFTANIN FİLMİ: YUVA (HOME), 2008

Gösterim tarihi: 11- 16 Haziran 2020

İsviçreli yönetmen Ursula Meier’in yazıp yönettiği Yuva’nın merkezinde, atıl bir otobanın kenarında yaşayan mutlu bir aile var. Marthe, Michel ve üç çocuklarının kendi halinde sürüp giden mutlu hayatları, evlerinin hemen yanı başında 10 yıldır atıl duran otoyolun trafiğe açılmasıyla alt üst olur. Issız bir bölgedeki evlerinin hemen önünden geçen bu yolun işlevsizliğinin aileye tanıdığı özgürlük ve yalıtılmışlık hissi birden ellerinden alınınca “normal” hayatlarının akışı da sekteye uğrar. Gün geçtikçe artan trafiğin sesi, oluşturduğu kirlilik, yok olan mahremiyetleri ve daralan yaşam alanlarının içinde giderek daha da sıkışan aile, kendilerine bir çıkış yolu aramak zorunda kalır.

Oyuncular: Isabelle Huppert, Olivier Gourmet, Kacey Mottet Klein

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir