İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kavanozlarda Saklanmış Umutlar

Şeyma Çekici’nin yeni kitabı Ya Bir Gün Kavanoz Kapakları BiterseKüsurat Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluştu.

Şeyma Çekici, yetişkin kurgu alanında ilk eseriyle Karadeniz’in küçük bir ilçesinin sakinlerini sayfalarında ağırlıyor. Yazları güneş kavurucu sıcaklığını gitgide kaybederken ülkenin neredeyse her evini alan tatlı telaşı bilirsiniz: Kışlık konserveler. Yazar, kışa hazırlıksız yakalanmak istemeyenlerin aklına getirmeyi istemediği o soruyu soruyor bize, Ya Bir Gün Kavanoz Kapakları Biterse?

Yokluğunu hissettiren, yakında nostaljik addedeceğimiz komşuluk mefhumunu hatırlıyoruz sayfaları çevirdikçe. Her öyküde tanıdık yüzlere denk geliyor, selamlaşıyor ve bizi birer yabancı haline getirip yalnızlaştıran şehir hayatından bir süreliğine sıyrılıyoruz. Birbirine temas eden hayatların eşliğinde, ağaçlar ve denizle çevrelenmiş bir yolu yürüyoruz. Türlü olumsuzluklara rağmen, bizi yaşamlarına konuk eden her karakter yüzümüzü güldürmeyi başarıyor. Samimi ve sürükleyici üslubuyla Şeyma Çekici, bizlere umudun yakınlarda bir yerlerde hep var olduğunu hatırlatıyor. 

Ya Bir Gün Kavanoz Kapakları Biterse; kendini yalnız hissedenlere, eski günleri özleyenlere, içinde ukde kalanlarla uyuyup uyananlara, “Umut, iyi ki var!” diyen bir dost sesi olacak. 

“Konserve deyip geçilir miydi? Konserveler onun bu hayatta görünmezliğini ortadan kaldıran sihirli değnek gibiydi. Orada olduğunu fark ediyordu herkes. Ben buradayım, demenin bir yoluydu.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir