İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Keçe Ali’nin ‘’8.Kıta-II’ isimli solo sergisi Eskiiz Sanat Galerisi’nde

Ressam Keçe Ali’nin ‘’8.Kıta-II’ isimli solo sergisi 4 -13 Aralık tarihleri arasında İzmir -Kemeraltı’nda bulunan Eskiiz Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Keçe Ali, ‘’8.Kıta’’ sergisi üzerine şunları söylüyor:

2019 yılında gerçekleşen İstanbul Bienali, Yelkenli Serisi resimlerime başlama tarihlerine denk gelir. Sergide iki adet büyük boyutta işim ,Kuruçeşme’de bulunan Hamam art Hub-Binyıl Galeri’de sergilendi. Keşfetmenin insan hayatındaki önemi ve yine insan oğlunun bilinmezliğe olan merakından dolayı ortaya çıkan Yelkenliler ,günümüz modern dünyasını değil biraz daha tarih içinde yolculuğa dikkat çekmeye çalışıyor.

Tüm kıtaların keşfi Yelkenli gemilerle yapılmıştı ve yelkenliler hep bilinmeyene doğru yolculuk yaptılar. 7 adet Kıta bu şekilde keşfedildi.”8. Kıta” içimizdeki bilinmeyen ve keşfetmek istediğimiz taraf olabilir diye düşünüyorum. Doğan Cüceloğlu ,’’Gerçek Özgürlük kitabında şöyle der; Farkında olan insan kendini keşfetme yolculuğuna çıkabilir. Kendini keşfetmek kolay değildir, bazen yıllar alır. Çoğu insan kendini keşfetmeden ölür gider.’’ Bu bakış açısıyla 2019 yılından bu yana ürettiğim Yelkenli Serisi işlerim, Köy hatırları Serisi ve Tarihin İzinde serisi işlerimle üst üste bir katman oluşturarak pür haline gelmeye çalışıyorlar.

Evet 8. Kıta insan oğlunun kendini keşfetme ve içindeki bilinmeyene yolcuğu olurken, aynı zamanda yaşanmışlıklarının onu nasıl yönlendirdiği ile ilgili bize görseller oluşturuyor. Resimlerimde sıklıkla kullandığım imgeler, Kuşlar, Servi ağaçları, Figürler ve Geometrik çizgiler oldu. Her bir imgenin yaşanmışlıklarımız ve bağlarımızla alakalı olduğunu söyleyebilirim.’’8.Kıta ‘’ resimlerinin ilk solo sergisi Çeşme Alaçatı’da  Ek Hizmet binası Galerisinde gerçekleşti. Aynı seriden hiç sergilenmemiş işlerim ‘’8.Kıta-II’ ismiyle İzmir -Kemeraltı’nda bulunan Eskiiz Sanat Galerisi’nde 4 -13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Tüm sanat severleri beklerim.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir