İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kun Art Space Sezona Basako’nun “Soyağacı” Sergisiyle Başladı

Çukurova bölgesinin dikkat çeken sanat galerisi Kun Art Space, yeni sezonu 8 Ekim’de, Basako’nun son dönem büyük boy kağıt işlerinin ağırlıkta olduğu “Soyağacı” adlı ikinci kişisel sergisiyle karşıladı. Geçtiğimiz yıl Kuzgun Art Space adıyla çalışmalarına başlayan, bu sezon Kun Art Space adıyla yola devam etme kararı alan galeri, isim değişikliğiyle birlikte vizyonunu da güçlendirerek uluslararası projeleri hedefleri arasına ekledi. Alışılagelmiş İstanbul sanat rotasına Adana’da farklı bir alternatif sunan galerinin amaçları arasında sanatçılara güneyde yeni bir alan açmak yer alıyor.

Basako’nun “Sırça Fanus”, “Kırık, Kesik, Çizik” ve “Dora’nın Oyunu” serilerinden eserlerin yer aldığı ve 6 Kasım tarihine dek ziyaret edilebilecek olan “Soyağacı”, İstanbul’da yaşayan ve üreten sanatçının eğitimini aldığı grafik alt yapısından izler taşıyor. Basako, eserlerinde doğu sanatının motif geleneğini desen duygusuyla birleştirerek doğa, kent, yuva ve annelik konularında eserler üretiyor. Kâğıt üzerine suluboya ve akrilik ile çalıştığı işlerine kendi çektiği fotoğraflardan kolajlarla katmanlar oluşturup, optik oyunlarla izleyicinin algısını derinleştiriyor.

Basako

Basako 1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar

Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. 1997-2001 yılları arasında çeşitli reklam ajanslarında çalıştı. 2002 senesinde Grafik Tasarım Stüdyosu Basako Graphics’i kurdu. Grafik tasarım altyapısını resimlerinde kullanan sanatçı birçok farklı teknikte (kolaj, tipografi, dijital alt yapı, yağlıboya, akrilik, suluboya) üretim yapmaktadır. Bu coğrafyada yaşayan ve üreten bir kadın olarak, aidiyet, yuva, annelik, şehir ve göç kavramları sanatının içeriğini oluşturmaktadır. İstanbul Kadıköy’de yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

KUN Art Space Hakkında

2022 yılı başında açılan ve kısa sürede disiplinler arası üretimleriyle birlikte birçok sanatçıyla iş birliği kuran Kuzgun Art Space, yeni sezon sanat hayatına KUN Art Space adıyla güçlenerek devam etme kararı aldı. KUN Art Space, Çukurova bölgesinde gerçekleştirdiği yaratıcı projelerle çalışmalarını sürdüren genç iş insanı Elif Sezer Çaylı tarafından bölgedeki sanat alanlarının yetersizliği üstüne odaklanılarak, sanatçılara güneyde yeni bir alan açmak amacıyla hayata geçirildi. Kurulduğu günden bu yana çoğulcu pratiklerde üreten birçok sanatçı ve eserlerine ev sahipliği yapan galeri, birbirinden değerli sanatçıları, küratörleri ağırlamaya devam edecek.

Ziyaret Saatleri:

Pazartesi – Cumartesi: 10:00 – 18:30

Adres:

Cemalpaşa Mahallesi 63012 Sokak No:10/A H.Keskin Apt. Zemin Kat Seyhan/ADANA

İletişim:

+90 322 225 56 40
+90 535 680 48 77
https://kuzgunartspace.com/
info@kuzgunartspace.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir