İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

LENS’21: Video Sanatında Kişisel Anlatılar Mixer ve Bilsart’ta

Mixer, 2019 yılında fotoğrafa odaklanarak ilkini gerçekleştirdiği LENS sergi serisinin ardından bu yıl bir üretim aracı olarak videoyu daha geniş bir perspektiften ele alıyor. Sanat kurumları arasında işbirliğinin gücüne inanan Mixer, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da paralel olarak gerçekleşecek konuşmalar ve online gösterimler ile Bilsart, Monitör ve Loading’i Lens’21 sergisi kapsamında bir araya getiriyor.

Cengiz Tekin, giriş yok, video, 4’ 50’’, ed.5+1AP., 2006

Videonun, sanatsal ifade biçimi olarak gelişiminde etkin rol üstlenen sanatçıların; kişisel anlatılarından yola çıkarak oluşturdukları çalışmaları bir araya getiren Lens’21 sergisi, 15 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında Mixer galeri alanı ve Bilsart’ta sanatseverler ile buluşacak. Cengiz Tekin, Çağrı Saray, Erkan Özgen, Ferhat Özgür, Hale Tenger, Neriman Polat, Nil Yalter, Özgür Demirci ve Vahap Avşar’ın çalışmaları Mixer’de yer alırken, Ali Şentürk’ün ‘’Hafif Derinlikte Açığa Çıkan Birtakım İhtimaller’’ başlıklı video yerleştirmesi ise Bilsart’ta ziyaret edilebilecek.

Vahap Avşar, gar dönüş, performans ve video yerleştirmesi, 5’18’17’’ ed. 3+1 AP.,1995 (BüroSarıgedik’in izniyle)

Lens’21 Buluşmaları başlığı altında, Monitör ve Loading ile birlikte online sergi ve etkinlikler düzenlenecek. İzmir’de bulunan Monitör, Borga Kantürk ve Gizem Karakaş’ın çalışmalarına online bir sergi ile yer verecek ve sergi süresince sanatçılarla işleri üzerine bir konuşma gerçekleşecek. Diyarbakır’da bulunan Loading, Lens’21 sergisine paralel çevrimiçi bir konuşmaya sergi takviminde yer verecek.

Senkron ‘Eş Zamanlı Video Sergileri’ 15-30 Nisan’da galeri/müze ve sanat inisiyatiflerini video sanatını mercek altına alan sergi/gösterim/etkinliklerde bir araya getiriyor.

Kurumlar arası iş birliğine ve birlikte hareket etmeye özlem duyduğumuz bu zor dönemde Mixer ve Bilsart öncülüğünde gerçekleşecek olan Senkron ‘Eş Zamanlı Video Sergileri’ galeri/müze ve sanat inisiyatiflerini video sanatına derinlemesine bir bakış sunan bir çatı altında birlikte hareket etmeye davet ediyor. Senkron ‘Eş Zamanlı Video Sergileri’, 15-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere, tüm Türkiye’de sanat kurumlarının ve inisiyatiflerinin iş birliği ile, alanında umut vadeden bir etkinlik olma özelliği taşıyor.

Senkron I LENS’21: Video Sanatında Kişisel Anlatılar
15.04 – 29.05.2021
Sanatçılar: Ali Şentürk, Cengiz Tekin, Çağrı Saray, Erkan Özgen, Ferhat Özgür, Hale Tenger, Neriman Polat, Nil Yalter, Özgür Demirci, Vahap Avşar
Açılış: 15 Nisan, Perşembe
Saatler: 12.00 – 19.00
Adres: Mixer, Mumhane Cad. No:50, ‐1. Kat, Karaköy, İstanbul
Tel: 0212 243 54 43
Web: www.mixerarts.com
E‐mail: info@mixerarts.com

*İlk görsel: Nil Yalter, Hasköy, tek kanallı video, ses, 25’, ed.5+2 AP., 2018 (Galerist’in izniyle)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir