İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Manu Brazo Yeni Single’ı “Intermezzo” ile Hayranlarıyla Buluştu

Son dönemin parlayan yıldızı İspanyol saksafon sanatçısı Manu Brazo, yeni albümü “REVIVE”de yer alacak single’ı  “Intermezzo” ile 12 Ekim 2020’de Spotify ve Youtube’da hayranları ile buluştu.

Manu Brazo tüm imkânsızlıklara rağmen ilk solo saksafon albümü “SOLO DIALOGUE” u karantina sırasında evinde kurduğu stüdyosunda kaydederek dijital müzik portalları üzerinden dinleyicilerin beğenisine sunmuştu. Albüm bu zor zamanlarda kişisel bir yüzleşmeyi, kendisinin ve birçok müzisyenin yaşadığı yalnızlığı, deneyimleyip anlayabildiği stresi ve aynı zamanda iyimserliği içinde barındıran samimi bir çalışma olarak dinleyicilerle buluştu.

Manu, “Solo Dialogue”un yayınlanır yayınlanmaz elde ettiği başarısının hemen akabinde, kayıt yapmanın canlı konserlerin olmadığı bu pandemi döneminde bir sanatçı olarak kendini ifade edebiomenin en iyi yolu olduğuna karar vererek ikinci projesi üzerinde çalışmaya başladı. Başarılı saksafoncu, İtalyan besteci Mascagni’nin efsanevi eseri “Cavalleria Rusticana” operasının  “Intermezzo”sunu saksafon için düzenleyerek artık ustalaştığı kayıt stüdyosunda “REVIVE” albümünden yayınlanacak ilk single’nı kaydetti. 12 Ekim yani bugün Spotify ve Youtube’da dinleyicisiyle buluşan single’ında ve albümde Manu’ya, 2016’da Londra’ya geldiğinden beri birlikte çalıştığı İspanyol kemancı Claudia Gallardo ve Endonezyalı piyanist Prajna Indrawati eşlik ediyor.

“REVIVE” albümü, canlı ve seyircili konserlerin olmadığı bir dünyada tasarlandı, çalındı ve kaydedildi.

Kayıt, Manu’nun keman ve piyano için yeniden düzenlediği müziklerden oluşan yeni ve modern bir yaklaşıma sahip. Bu yeni kaydın amacı, Covid-19’dan önce bildiğimiz dünyanın, bizi yeni yollara götürse bile, aynı şekilde, saksafonun sesiyle iyi bilinen klasiklerin tadını çıkarabildiğimiz gibi, yine orada olacağını ifade etmektir. Manu pandemi sebebiyle yirmiden fazla konserini ve İtalya’da yapacağı stüdyo kaydını iptal etmek zorunda kalmıştı, ancak bu zor zamanlarda asla şevkini kaybetmedi ve çalışmayı bırakmadı. Manu, evinde kurduğu stüdyoda kendi kaydettiği ilk albümü “Solo Dialogue”un yanı sıra, BBC Radyo 3 “In Tune” için özel bir kayıt yaptı ve bazı videoları Classic FM tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Genç sanatçı karantina süresince YouTube kanalında birçok çevrim içi konser gerçekleştirdi, günlük çektiği müzik videolarını hayranlarıyla paylaştı ve ustalık sınıfı eğitimleri verdi. Konserlerinden ve seyircilerinden uzak kalacağını düşünürken, azimle çalışmasının karşılığı olarak on binlerce izleyiciye ve dinleyiciye ulaştı. Manu şu anda tekrar sahnede canlı performans sergileyeceği günleri iple çekiyor.

Yıldız saksafoncu sonbaharın sonlarında gerçekleşmesi planlanan canlı konserler  ile hayranlarıyla buluşmayı planlıyor. Bu konserlerden en özel ve önemlisi Manu’nun 21 Kasım’da Berlin’de Sony Classical ve Jazz’ın başkan yardımcısının eşi düzenlediği “Gute-Tat Vakfı” için Berlin Filarmoni sahnesinde gerçekleştireceği konseri olacak.

Manu Brazo bu konserde Bizet’in “Fantaisie Brillante Sur des airs de Carmen”in  Francois Borne  düzenlemesi ile Berlin’de sahneye çıkacak. Pandemi sonrası ilk defa canlı bir konserde seyircileri ile buluşmanın heyecanının yanı sıra ilk defa yeni albümü “REVIVE”dan “Intermezzo”yu canlı olarak seyircilerine çalacak olmanın heyecanını taşıyor.

Bu konserin başka bir özelliği ise “Gute-Tat Vakfı”  müzik sektöründen çok önemli isimlerin üyesi olduğu ve bir manada Manu Brazo’nun global yapımcıların karşısında görücüye çıkacağı bir konser olması sebebiyle de büyük önem taşımakta.

“Intermezzo” single’ı ile Spotify ve Youtube’da dinleyicisiyle buluşan Manu Brazo, 2021 yılının yıldızı en çok parlayan sanatçısı olmaya aday.

Sanatçının detaylı biyografi’si için :
https://konserarkasi.com/kam/tr/tum-sanatcilar/saksafon/manu-brazo/

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir