İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mehmet Turgut, Babası ve Ustası Ahmet Turgut’un Anısına, Ödüllü Bir Fotoğraf Kupası Düzenliyor!

Ödüllü fotoğrafçı Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren babası ve ustası  Ahmet Turgut’un anısına, ödüllü bir fotoğraf kupası düzenliyor! “Babalar ve Çocukları” temasıyla PhotoCup üzerinden düzenlenen Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’na başvurular, usta fotoğrafçının ölüm yıldönümü olan 21 Ocak’ta başlayıp 7 Şubat’a kadar sürecek. İsteyen herkesin kendi çektiği fotoğraflarla katılabileceği kupada oylamalar, başvuruların bitmesinin ardından 7 Şubat’ta başlayacak. Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nın sonucunu ise halkın ve fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek.

Fotoğrafçılığa, babası Ahmet Turgut’un 1971’de Ankara’da kurduğu Stüdyo Büyük’te adım atan ve üç kuşaktır devam eden aile mesleğini büyük başarıyla sürdüren Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl 21 Ocak’ta kaybettiği babası ve ustası anısına kupa formatında ödüllü bir fotoğraf  yarışması düzenliyor. Bu yıl ilki düzenlenen ve her yıl aynı tarihte düzenlenerek gelenekselleştirilmesi arzu edilen bu anlamlı fotoğraf kupasının ilk teması ise Mehmet Turgut tarafından “Babalar ve Çocukları” olarak belirlendi.

Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası, fotoğraf yarışmalarını dünyada ilk defa kupa formatında düzenleyen PhotoCup üzerinden gerçekleşecek. 21 Ocak 2021 Perşembe günü başlayacak olan başvurular, 7 Şubat 2021 Pazar günü itibarıyla sona erecek. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak. Halktan ve değerli fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters’dan en çok oyu alarak tüm turları geçen fotoğraf birinci olacak.

Kazananlara toplam 5.000 TL ödül verilecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak. Mehmet Turgut Özel Ödülü’nü kazanan fotoğrafçıya ise, Mehmet Turgut’un imzalı 30 adlı kitabı ve baskılı bir fotoğrafı hediye edilecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir