İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Messa da Requiem” Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Giuseppe Verdi’nin bestesi, “Messa da Requiem”i 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası Sahnesinde seslendirecek.

İlk defa 1874 yılında Milano’daki San Marco Kilisesi’nde seslendirilen Requiem, Verdi’nin en önemli ve büyük yankı uyandıran non-operatik çalışması olarak literatürde yerini almıştır.

Requiem Mass olarak da adlandırılan Requiem, İtalya’nın önemli ismi, oyun yazarı ve şair Alessandro Manzoni’nin ölümünün ardından tüm ülke yas tutmuştu ve Verdi de bu kaybın ardından ağıt olarak “Messa da Requiem”i bestelemişti.

En çok seslendirilen ve en tanınmış koral eserlerden biri olma unvanına sahip olan eserin seslendirileceği konserin orkestra şefi sayın Zdravko Lazarov, koro şefi ise sayın Volkan Akkoç.

Solistler; “Soprano” Perihan Artan – Evren Ekşi , “Mezzosoprano” Aylin Ateş -Barbora Hitay, Tenor Bülent Külekçi – Aydın Uştuk ve “Bas” Suat Arıkan değişimli sahnede olacaklar.

Eser, 9 Kasım 2019 Cumartesi ve 10 Kasım 2019 Pazar günü saat: 16.00’da  Kadıköy Süreyya Operası sahnesinde seyircileri ile buluşacak.

Biletler:

www.operabale.gov.tr

www.biletinial.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir