İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ömer Aydoğan: İnandığınız yolda emin adımlarla yürürseniz bir gün karşılığını alırsınız

Ömer Bey merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz, neler yapıyorsunuz?

Ben Ömer Rıdvan Aydoğan. 4 Ocak 1991 İstanbul doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Ailenin ilk çocuğuyum ve iki kız kardeşim var. İlkokul ve lise eğitimimi İstanbul Fatih’te tamamladım. Üniversitede konservatuar bölümü isterken farklı bir bölüm kazanmam sebebiyle eğitimimi yarıda bıraktım fakat müziği hiçbir zaman bırakmadım. Her ne kadar müzik alanında kendimi geliştirsem de içimde konservatuar ukdesi hep kalmıştır. Şu anda da hem ticaret hem de müzikle uğraşmaktayım.

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

17 yaşımdayken lisede bir arkadaşımın vesile olmasıyla müzik yolculuğum başladı. Belki müzikle tanışmasaydım kendimi sosyal ve kültürel alanda bu kadar geliştiremeyecektim. İlk olarak Gaziosmanpaşa’da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Serdar Serttaş müzik Merkezi’nde bağlama eğitimi almaya başladım. Serdar hocamın yoğun çaba ve destekleri ile kısa zamanda bağlama çalmaya başladım. Sizlerin huzurunda kendisine her zaman söylediğim gibi bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimim boyunca müzik merkezimizin düzenlemiş olduğu konserlerde sahne deneyimim oldu. İlk sahneye çıktığım anı düşündüğümde halen tüylerim diken diken oluyor. Daha sonra müzik merkezini dereceyle bitirip diplomayı almaya hak kazandım. Bağlama çaldığım ve müzikle uğraştığım için bir çok insanla tanışıyor ve çevremi genişletiyordum. Tüm bunlar olurken TRT Atakent Türk Halk Müziği Korosu ile tanıştım ve son üç yıldır bu güzel camianın içinde yer almaktayım.

Çalışmalarınızı heyecanla takip ediyoruz. Sürekli üretiyorsunuz ve birçok güzel çalışmada imzanız var. Ellerde adlı parçanız ise ilk klip çalışmanız. Biraz da, yakında müzikseverlerle buluşacak olan yeni parçanız “Nerdesin Yâr” hakkında konuşalım. Hikâyesini bizimle paylaşır mısınız?

Ellerde eserinden sonra bir çok söz ve şiir yazmaya başladım ve bunlardan bir tanesi de Nerdesin Yâr oldu. Bununla beraber söz müziği bana ait 4 eserim daha var. Ama öncelik olarak yakın zamanda çalışmalarına başladığım Neredesin Yâr eserime klip çekmeyi düşünüyorum.

Ülkemizde müziğin gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile başlamak istiyorum. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sanatsız bir millet ve yaşam stili asla düşünemiyorum. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte her durumda olduğu gibi en büyük yükü yine müzik camiası çekti. Öte yandan sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte herhangi bir müzik bilgisi olmayan arkadaşların müzik alanında boy göstermesi, bu mesleğe gerçekten gönül vermiş kişilerin unutulmasına ve Türk Halk Müziğinin gölgede kalmasına sebep oluyor.

Müzik yaşamınızda hiç unutamadığınız bir anınız var mı?

Aslında unutamadığım iki anım var. Bunlardan bir tanesi 2008 yılında müzik merkezimizin konserinde ilk sahneye çıktığım andı. 1500 kişinin önünde ilk defa bir eser seslendirdim ve heyecanımdan sahnede kendimi müziğin ritmine kaptırarak oynamaya başlamıştım. O anda insanların olumlu tepkisi beni mutlu etmişti. Belki de bu yolda ilerlememin asıl sebeplerinden birisi de buydu. İkinci anım da yıllardır sadece televizyonda gördüğüm ve hayranlıkla izlediğim TRT müzisyenlerinin önünde bağlama çalıp, türkü söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Bu olay benim için unutamayacağım bir anı olarak hafızama kazındı ve bu da benim başarı öykümün en güzel sonuçlarından biriydi.

Son olarak; Geleceğe dair hedefleriniz ve projeleriniz neler?

Her ne kadar günümüzde müzikten gelir elde etmek zor olsa da, ben Türk Halk Müziğine gönül vermiş olarak öğrendiğim bütün bilgileri gelecek nesillere aktarmak istiyor ve yeni eserler yazarak dinleyiciyle buluşturmak istiyorum. Bu söyleşiyi bitirirken tüm okurlara ve gelecek nesillere bir sözüm olacak; ne olursa olur hayallerinizden asla vazgeçmeyin. İnandığınız yolda emin adımlarla yürürseniz bir gün karşılığını alırsınız.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir