İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oyun Önerisi: Babamın Doğum Günü Partisi

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba!

Bugünkü yazımda geçtiğimiz günlerde Boa sahnede izleme fırsatı bulduğum Babamın Doğum Günü Partisi isimli oyundan bahsetmek istiyorum.

Ev ortamında geçen bir hikâye karşıladı seyirciyi.

Oyunun üç görünen karakteri arasında geçen bu hikâyede kimi zaman oldukça tanıdık gelen durumlara ve diyaloglara şahit olduğumu söyleyebilirim.

Aile ilişkilerinin ve romantik ikili ilişkinin doğallıkla işlendiği oyunda, farklı farklı duygulara sürüklendim desem yeridir.  Üstelik dramatik bir metinde ustalıkla işlenmiş, yer yer gülümseten mizah ögeleri olduğunu belirtmekte de fayda var diye düşünüyorum.

Seçimlerimiz, vazgeçişlerimiz, bağlılıklarımız, sorumluluklarımız, rollerimiz, beklentilerimiz, hayal kırıklıklarımız, suçlamalarımız, affedişlerimiz, pişmanlıklarımız, kaygılarımız…

Sözün kısası, modern insanın hayat yolculuğuna dair kimi anlarla buluşmak istiyorsanız Babamın Doğum Günü Partisi’ni seyretmenizi tavsiye ederim.

Sanatla, sevgiyle.

Babamın Doğum Günü Partisi

Süre : Tek Perde – 90 Dk.

Tür : Trajedi, Dram

Yaş Sınırı : 12+

İç. Gece. Bir evin salonu. Kadının aklı hastanede. Sevgilinin aklı kadında. Kapıda garip bir misafir. Babamın doğum günü. Babamın doğum gününe geldim. Hoş geldin. Hediyeler açılır. Cinler, şeytanlar çıkar kutulardan. Saat geç. Vakit az. Şşşş, babam uyuyor. İki kardeş karşılıklı otururlar. Çanlar çalar. Ve parti başlar

Yazan – Yöneten: Berkay Aygör
Yönetmen Yardımcısı: Eda Akyol
Oyuncular: Selen Kurtaran, Sinan Arslan, Yasin Bardakçı
Prodüksiyon Asistanı: Yusuf Sarıaslan
Afiş Tasarım: Saydan Çelik
Fotoğraflar: Meltem Satıloğlu
Yapım: Ha-Ha Tiyatro

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir