İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ozan Atalan “Çıkmaya Zorla” Sergisi ile Mixer’de

Mixer proje odası, 12 Eylül – 31 Ekim 2020  tarihleri arasında Ozan Atalan’ın “Çıkmaya Zorla” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sergi, insanın diğer insanlara ve doğayı/uzayı da içeren insan olmayan varlıklara yıkıcı yaklaşımını meşru kılan insan merkezci yaklaşıma ve dünyanın ayrıştırıcı-düalist yorumuna eleştirel yaklaşıyor. Bu eleştiriyi; dijital-fiziksel, organik-endüstriyel, beden-ruh, hammadde-dönüşüm, insan-insan olmayan varlık dualitelerini sergideki işlerin bünyesinde ortak yaşam formu haline getirip alternatif gerçeklik alanları sunarak yapıyor. İnsan-doğa dualitesini, aralarında hiyerarşik bir bağ kurmadan, bütünleştirici bir şekilde yorumluyor ve oluşan sentez üzerinden insanın kendine ve doğaya yabancılaşma duygusunu ve varoluşçu kaygıları kişisel deneyim üzerinden inceliyor.

Çalışmalarında insanın kendisi ve dünyayla olan ilişkisini sorgulamak adına alternatif algı alanları yaratan sanatçı  “Çıkmaya Zorla” isimli solo sergisinde, insan-merkezci yaklaşımın bir özelliği olarak insanın yarattığı yıkımı meşrulaştırma ve rasyonelleştirme kapasitesinin sınırsızlığına karşı duruyor.

İnsanın fantezi dünyasının sınırlarını belirleyen doğayı dönüştürme kapasitesini ve transformasyonun meşruiyetini inceleyip buna eleştirel yaklaşırken; insan ve insan olmayan varlıkları “dönüşüm” kavramı üzerinden birlikte-varoluş formunda sunuyor.

Covid-19 önemleri kapsamında;
▪Açılış kokteyli olmayacaktır.
▪Bina girişi ve genelinde temas edilen yüzeylerin açılış öncesi ve gün içerisinde düzenli aralıklar ile sterilizasyonu gerçekleştirilecektir.
▪Juma Binası girişinde ve her galeride bulunacak dezenfekte malzemeleri ziyaretçilerin kullanımına açık olacaktır.
▪Juma Binasına aynı anda en fazla 30 kişi giriş yapabilir. Giriş kontrolü bina görevlisi ve galeri çalışanları tarafından takip edilecektir.
▪Ziyaret süresi boyunca maske takılması ve sağlık bakanlığı tarafından belirlenen sosyal mesafenin korunması gerekmektedir.
Çıkmaya Zorla
12 Eylül – 31 Ekim 2020
Açılış: 12 Eylül, Cumartesi
Saat: 12.00 – 18.00
Adres: Mixer, Mumhane Cad. No:46-50, Kat: -1, Karaköy, Beyoğlu/İstanbul
Tel0212 243 54 43
Webwww.mixerarts.com
E-mailinfo@mixerarts.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir