İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sanatçı Yeşim Kale’nin Paris Art Capital 2022 İzlenimleri

Fransa’nın uluslararası olarak düzenlediği sanat etkinliği Paris Art Capital 2022, 16 – 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti.

Her sene Grand Palais’te düzenlenen bu fuar, Grand Palais binasının tamiratı nedeniyle, bu sene Grand Palais Efemiere’de düzenlendi. Dış binası aynı şekilde Champ de Mars parkına taşınan ve müthiş bir sergi alanı olan yer, Eiffel Kulesi’nin tam karşısında harika bir ambiyansa sahipti.

Bu sene 19 Türk sanatçı da bu sergiye katıldı. Salon des Independants derneği içinde….

Salon Des Independants, “Bağımsızların salonu” anlamına geliyor ve yüz yıldan fazla bir tarihi var. Monet, Manet, Renoir, Sisley, Pizzaro, Degas gibi o zamanın realist sanat çevresi tarafından reddedilmiş ve sergi yapacakları salon verilmeyen empresyonist ressamlara destek olmuş bir kuruluş olmasıyla ünlü…

O zamandan beri bağımsız ressamlara destek veriyor. Tarihinde sadece 27 Türk sanatçı sergilerinde yer almış ve 19’u bu sene yani 2022 de yer aldı. 

Armand Barberian küratörlüğünde ve desteğiyle bu derneğin düzenlediği sergide Yeşim Kale de yer aldı. Serginin açılışının ertesi günü, Türk sanatçılar, Paris Büyükelçisi’nin eşi Yasemin Onaner tarafından elçilik konutunda ağırlandı. 

Hem uluslararası bir sergiye katılan, hem de bu vesileyle Paris gezisi yapan Yeşim Kale, hem sergiden fotoğrafları hem de çektiği Paris fotoğraflarından kareleri “Paris’te Sanat Başkadır” notuyla sanatseverlerle paylaştı.

Kendisinin başarılarını kutluyor, Paris izlenimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

Bir yorum

  1. Armand Berberian Armand Berberian 22/02/2022

    Bu güzel yazı ve yaşadığımız etkinliği gazeteye aktaran değerli basın dostlarımızla ressam sanatçımız Yeşim Kale ‘ye çok teşekkür ediyor..Tüm çalışmalarında başarılar diliyorum ..
    Armand Berberian

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir