İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pera Müzesi’nden Öğretmenler Günü’ne Özel Sergi Turu ve Konuşma

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Öğretmeler Günü’nde eğitmenlere yönelik rehberli sergi turu ve “1 Öğretmen 1 Disiplin” başlıklı bir konuşma etkinliği düzenliyor. Pera Öğrenme, Şehir Dedektifi ve Öğretmen Ağı iş birliğiyle hazırlanan buluşmada, eğitmenler rehberli sergi turu sayesinde müze koleksiyonlarını yakından tanıma imkanı bulacaklar. 2 saatlik konuşma etkinliğinde ise “Çocuk Dostu Şehir” kavramı, sanat mekânları ve okullar gibi öğrenme ortamları bağlamında tartışmaya açılacak.

Pera Müzesi Öğrenme Programları, çeşitli yaş grupları ve kitleler için düzenlediği etkinliklere, Öğretmenler Günü kapsamında 22 Kasım 2019 Cuma günü 17.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitmenlere yönelik rehberli sergi turu ve konuşma ile devam ediyor. Etkinliklere katılan farklı disiplinlerdeki eğitmenler, hem Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergileriyle müzeyi yakından görme, hem de kendi öğrencilerine aktarabilecekleri deneyimler edinme şansı bulacaklar. Programın ikinci bölümünde yer alan “1 Öğretmen 1 Disiplin” başlıklı konuşma ise çocuk dostu bir şehrin herkesin çok daha mutlu yaşayabileceği bir yer olacağı tespitinden hareketle katılımcılara yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.

Çocuk Dostu Şehir kavramına güncel bakış

Pera Öğrenme, Öğretmen Ağı ve Şehir Dedektifi iş birliği ile hazırlanan buluşmada, şehir plancısı ve kent tarihçisi sayın Gizem Kıygı ile Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden sayın Şirin Giyik kolaylaştırıcılığında “Çocuk Dostu Şehir” kavramı da kentsel aidiyet çerçevesinde sorgulanacak. Çocuğun çevresiyle kurduğu ilişki ağı hakkında farkındalık kazandırmaya odaklanan konuşmada, “Bir şehri nasıl çocuk dostu hale getirebiliriz?”, “Çocuk Hakları Sözleşmesi ve uluslararası sözleşmelerle mevcut durumdaki şehir deneyimimiz ne kadar örtüşüyor?”, “Okullar ve sanat mekânları da dâhil olmak üzere öğrenme ortamlarının bu deneyimdeki rolü nedir?” gibi güncel sorulara cevap aranacak.

Okullara özel rehber kitapçıklar

Pera Müzesi koleksiyon sergilerini öğrencileriyle nasıl daha etkili ve interaktif şekilde gezebileceklerine dair bilgi edinmek isteyen eğitmenler, Pera Öğrenme Programları’nın hazırladığı Öğretmen Rehber Kitapçıkları’na Pera Müzesi’nin www.peramüzesi.org.tr adlı web sitesinden ulaşabilirler.

Öğretmenler Günü’ne özel kampanya

Pera Müzesi, öğretmenlere 24 Kasım’da ücretsiz müze ziyaretinin yanı sıra 19 – 24 Kasım 2019 tarihleri arasında tüm ziyaretçilere, tüm ürünlerde %20 indirim sunuyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır, rezervasyon gereklidir. Etkinlik dili Türkçedir.

Etkinlik Programı:

22 Kasım Cuma

17.00-17.30 Pera Müzesi Koleksiyon Sergiler Turu

Pera Öğrenme Ekibi

17.30-18.15 Çocuk Dostu Kentler Bağlamında Sunum

Gizem Kıygı, Şehir Dedektifi

18.15-20.00 Yaratıcı Problem Çözme Atölyesi

Öğretmen Ağı Ekibi, Şirin Giyik, Zeynep Hancı

Haber: Amber Eroyan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir