İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pınar Öğünç tarafından hazırlanan “Sen Ben O” dinleyici ile buluşuyor

Türkiye’nin  önde gelen podcastlerinde imzası bulunan podcast yapım şirketi Podbee Media, temelini radyo tiyatrosundan alan “Podcast Dizileri” ardından belgesel formatını mecraya taşıyor. Yedi aylık bir çalışmanın neticesinde gazeteci ve yazar Pınar Öğünç tarafından hazırlanan “Sen Ben O” dinleyici ile buluşuyor.       

Podcastler artık hayatın daha da içinde. Sokakta, dükkânda, atölyede konuklarına mikrofonunu uzatan Pınar Öğünç “Sen Ben O”yu şöyle anlatıyor; “Bu diziyi hayatlardan bir koleksiyon, seslerden bir albüm gibi düşünebiliriz. Her bölümde gerçek insanlar yıllara yayılan hikayelerini, bazen o hikâyeden bir kesiti anlatıyorlar. Başlarından dünyanın en acayip şeyi geçmedi; ibretlik öyküler de değil bunlar. Yaşayarak gördükleri, gördüklerinin düşündürdükleri kayda geçiyor. Böylece hayata, bu düzene ve yaşadığımız zamana dair bir hakikati paylaşıyoruz. Tüm tuhaflığıyla, ağırlığıyla, neşesiyle; incelikle...”

Tasarım çalışmalarına Kasım 2021’de başlanılan dizinin 10 bölümünde yer alan konuklar, Pınar Öğünç tarafından belirlendi ve kayıtlar konukların kendi semtlerinde, evlerinde, çalıştıkları lokasyonlarda gerçekleştirildi. Böylelikle dinleyiciler, kendilerini bazen tanıdık bazen tanımak istedikleri bir yerde bulacaklar; bir bölümde Beşiktaş vapur iskelesinde, bir bölümde Beykoz’da bir zanaatkarın dükkanında ya da Etiler’de bir caddede farklı insanların hikayelerini dinleyecekler. Bu hayat kesitleri, alışageldik soru-cevap formunda değil, anlatılanların ses dünyasıyla zenginleşerek, bir hikaye kurgusuyla çıkacak dinleyicinin karşısına.

 25 Mayıs itibarıyla her hafta yeni bir bölümüyle yayınlanacak belgesel podcast “Sen Ben O” tüm podcast platformlarından dinlenebilecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir