İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Prado Müzesi, Sanat Üzerinden İklim Değişikliğine Dikkat Çekiyor

Prado Müzesi iklim değişikliği sonrası neler yaşayabileceğimizi göstermek için çok değerli 4 başyapıtını güncelledi. Kıyamet sonrası bir dünyanın kapılarını aralayan bu güncelleme, Madrid’deki COP25 İklim Değişimi Zirvesi ile aynı zamana denk geldi!

Ya Goya’nın 1777 yılında yaptığı tabloda, mutlu ve  gülümseyen kadın aslında hayatta kalmak için mücadele eden bir iklim mültecisiyse?

2019 BM İklim Değişikliği Konferansı “COP25” İspanya’nın Madrid kentinde 13 Aralık’a kadar devam edecek. Konferansla aynı tarihe denk gelen bir çalışma ise İspanyol Prado Müzesi ve WWF ekiplerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Değişen gezegenimizin potansiyel sonuçlarını göstermek amacıyla 4 başyapıt yeniden güncellendi.

Güncellenen çalışmalar, artan deniz seviyelerine, tüm türlerin yok olma tehlikesine, aşırı kuraklığın etkilerine ve iklim mültecilerini çevreleyen sosyal uyumsuzluğa dikkat çekiyor. Çalışmalar, Madrid’in şehir merkezindeki reklam panolarında, WWF’nin kampanyası #HerŞeyiDeğiştirir etiketiyle yerini alacak. Şimdi gelin hep birlikte bu dört başyapıta ve güncellenmiş hallerine göz atalım:

Diego Velázquez, Felipe IV a Caballo (1635-36). Courtesy Museo del Prado.
Courtesy Museo del Prado and WWF.
Joachim Patinir, El paso de la laguna Estigia (Landscape with Charon Crossing the Styx), (c. 1515-1524). Courtesy Museo del Prado.
Courtesy Museo del Prado and WWF.
Francisco de Goya, The Parasol (El quitasol), (1777). Courtesy Museo del Prado.
Courtesy Museo del Prado and WWF.
Joaquín Sorolla, Boys on the Beach, (1909). Courtesy Museo del Prado.
Courtesy Museo del Prado and WWF.

Kaynak:https://news.artnet.com/art-world/museo-del-prado-wwf-painting-masterpieces-climate-change-1721970/amp-page?__twitter_impression=true

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir