İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Renk uzmanı Ayşe Ayşen Bulut: “Her rengin kişilere hissettirdiği bir enerjisi vardır.”

Röportaj: Selen Filiz

Renkli bir kişi olduğunuzu düşünüyoruz. Kendinizi nasıl tanıtırsınız?

2002 yılında spiritüel alana EFT, NLP, RÜYALAR, RE İKİ, FENG SHUİ, THETA HEALİNG,  ACCESS BARS, YAŞAM KOÇLUĞU, NUMOROLOJİ, RENKLERİN PSİKOLOJİSİ gibi daha birçok eğitim alarak adım atmış oldum.

Atölye çalışmaları, seminerler,  kişilik analizi, kurumsal alanda eğitimler, bireysel harita yorumları ve renk eğitimlerine 2017 yılından bu yana devam ediyorum.

Renklerin çok fazla bilinmeyen gücü sayesinde kişilere ait olan Yaşam Yolu renkleri tanıştırıp kendilerine ayna tutuyor farkındalıklarını fark ettiriyorum. Şu anda ise Renkolog olarak Renkoloji alanında harita ağı ile insanlara çok farklı bir pencereden bakmalarını sağlıyor ve farklı bakış açıları yaratıyorum. İnsanlığa yaydığı enerjiyi kişilerin kendilerini ve karşı tarafını kolaylıkla tanımaları için renklerin sessiz diline tercümanlık yapıp tüm dünyaya renkleri tanıtmak hedeflerim arasında.

Renkler ve kişiler arasında güçlü bir ilişki olduğunu ispat etmek için birlikte çalışarak bu serüvene beraber çıkıyoruz. Yaptığım tüm araştırmalarımda ve çalışmalarımda sevilen birçok rengin içinde kişiliğinizle ilgili bilgilerin olduğunu tespit ettim. Sarı dediğimde güneşin gelip geçiciliğini, yeşil dediğimde güveni, indigo’da otoriteyi, pembeyi konuştuğumuzda duygusallığını yansıtmaktadır kişiler. Beden dilinde renkleri nasıl kullanılması gerektiğini kişiler kendilerine ait olan yaşam yolu rengi ile daha kolay öğrenmesi için birlikte kısa bir yolculuğa çıkıyoruz.

Son olarak ‘’Rengine Yolculuk’’ adında bir kitap çıkardım. Renklerle ilgili birçok bilinmezi, formüleri, olumlamaları ve onaylamaları bu kitapta okuyuculara sundum.

Renklerin anlamını bilmek ne gibi kolaylık sağlar?

Renkler görsel iletişimin ilk öğesidir. Hayatın içinde renkler belli mesajları vermek için kullanır. Bilinçli olarak kullanılan renklerin başarıya katkısı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Zihne olumlu çağrışımlar yaratarak psikolojik, sosyolojik, fiziksel zihin yönlendirmesi yapmaktadır.

Renklerin anlamını ve bilincini geliştirerek elde edilen öz-farkındalığının önemini anlatmaktayım. Real olan renkler kişilerin duygusal yönünü tetiklediği gibi işe kolaylıkla konsantre olmalarını sağlar. İlişkide uyumlu olan renk kişiliklerine ulaşıyoruz. Hangi meslek grubunda yer almalısınız ve devam etmekte olduğunuz mesleğinizde ki başarınız için renkler nasıl yol gösterir acaba? Renginiz hangi çakranıza denk geliyorsa oradaki rahatsızlıkların sinyallerini ve olumlamalarını aktarıyorum. Sizlere konulan ismin sebebini, doğum tarihiniz, kısacası rakamlar ve harflere tercümanlık yapıp hayatınızı kolaylaştırarak stresten uzak kalınmasına adım atmış oluyorsunuz. Kişilere ayna tutup renkleri sayesinde farkındalıklarını fark ettiriyorum.

Renk paletindeki renkleri tercüme ederek bilinçli olarak isteklerinize kavuşmanız için nokta atışları yaptırmaktayım. Renk analizi sayesinde ‘’ Renk Haritanızı’’ oluşturarak karşılıklı olarak başlattığım terapi sürecini yürütmekteyim. Kişilerin temel, karanlık ve üstün özelliklerini kendisine ait olan rengi ile meydana çıkartıp etkili, dikkat edilmesi gereken yaşam için olumlamaların olduğunu hatırlatmaktayım. Hayatı, sağlığı, mesleği, ilişkide uyumu ve hedeflerinize kolaylıkla ulaşabilmek için YAŞAM YOLU ve RENKLERİN özelliklerini bilmek yolunuza ışık tutacaktır.

Renkler üzerine önemli çalışmalarınız var. Renklerin anlamını bilmek hayatımızı kolaylaştıran ipucu diyebilir miyiz?

Renkler günlük hayatımızda evde, işyerinde, giysilerimizde, okulda, doğada ve çevremizde her yerde daima bizlere eşlik etmekte ve yaşamı kolaylaştırmak için ip uçlarını sunmakta. Her rengin kişilere hissettirdiği bir enerjisi vardır. Size sıradan gelen bir renk duyguları, bulunduğunuz ortamı ve ruh halinizi etkiler. Hatta farklı bir yöne bile çekebilir. Ama en önemlisi ise doğru bir yerde yanınızda yer alırsa sizleri dengeye getirebilir. Renklerle insanlar arasında güçlü bir bağ olduğu ispat edilmiştir. Aynı bağ kullanım alanlarınız için de geçerlidir.

Renklerin etkileme gücü yüksek ve yaydığı frekans etkileyicidir. Bu yüzden kullanılan alanlarda hangi enerjiyi yaydığını, nasıl etkilediğini ve doğru yerde nasıl kullanılması gerektiğini bilmekte fayda vardır.

Dinlenme ve rahatlama alanlarında mavi-yeşil rengine yer verildiğinde güven ve huzur frekansında kalmak mümkün. Kırmızı, turuncu, sarı renklerini ışık almayan yerlerde kullanmak aydınlık bir ortam yaratacaktır. Mor ve altın rengini sanat, yaratıcılık yönünüzü yansıtmak istediğiniz yerlerde kullanmak mümkündür.

Rengine Yolculuk adında bir kitap yazdınız. Ne kadar zamanda yazdınız? Okuyucu burada neler bulacak?

Bundan sekiz sene önce renklerle çalışmalarıma başladığım ilk günlerde şaşkınlığımı hiç gizleyemedim. Her öğrendiğim rengin enerjisi beni daha çok bilgi öğrenmeye davet ediyordu. Nasıl oluyorda renkler bu kadar yaşantımızın içinde bulunuyor ve yer kaplıyordu. Ve bizler hiç dikkat etmeden, bilmeden, onların frekansından yararlanmadan yaşamın akışında olup farkında olmadan renkleri kullanıyormuşuz. Günlük yaşantımızda renklerin yaydığı enerjiden faydalanmak gerçekten inanılmaz yaşam hafifliği yarattığı gözlemlerim arasında bulunmakta. Gözlemlerim sayesinde eğitimlerde ve kişilerle olan çalışmalarımızın daha kalıcı olması için anlattıklarımı, formülleri ve uygulamaları bir araya getirip insanlığa hizmet vermek için kitabımı yazmaya karar verip okurlarla buluşturmak istedim. Tüm dünyaya açılıp insanlığa etraflarında olan renklerin enerjisi ile tanıştırıp yaşam kolaylığını göstermek amacındayım. Bu amaç kapsamında bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan gerçek dost ve arkadaşımız olan kendimize ait yaşam yolumuzun harika hatta muhteşem renkleri ile yolculuğuma başladım. Renkleri kişilere ve tüm dünyaya varlığını nasıl gösterdiğini ve kişilere ait olan kendi rengine daha kolay ulaşması için üç yıl içerisine ‘’RENGİNE YOLCULUK’’ kitabımı yazarak sevgili okurlarla buluşturdum. Tüm kitap evlerinden renklerin harika dünyasına anlatan RENGİNE YOLCULU’ğa ulaşılması mümkün. Pandemiden dolayı internet üzerinden sevgili okuyucularıma ulaşıyor renk kitabı.

Yeni kitap projeniz olacak mı?

İnsanlar gerçek birer değer renkleri ise bulunmaya değer bir hazinedir. Kişilerle olan ilişkim içinde gördüğüm renk yansımaları ve hayatı terk etmediğim müddetçe renklerle çalışmaya ve hazineleri keşfetmeye devam edeceğim. Rengine yolculuk kitabım için muhteşem yorumlar alıyorum. Tabi bu beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden renklerin başka yönünü anlatacak kitabım için yeni projelere yer vermeye adım attım. 

Tıp alanına renklerin gücü ile yardımcı olacak konular ve kurumsal şirketler ağında renklerin farklı yararlı yönlerinin nasıl işleyeceğini kapsayacak çalışmalar başlayacak. Eğitimler, seminerler, workshoplar, atölye çalışmaları ve bireysel danışmanlıklar devam etmektedir.

Dünyaya, ülkeme kitabımı ve çalışmalarımı yayma ilk hedeflerim arasında. Ne kadar paylaşımcı olursak yaşam o kadar ışık saçar felsefesini kabul ederek insanlık için renk olsun diyeceğim. Çalıştığım dokuz rengin frekansını tek bir renk olarak daha geniş yorumlayarak okuyucularla buluşturacağım.

Yazarlığınızın yanı sıra Renk Uzmanısınız. Renk Uzmanlığı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Renk Uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?

Renklerle ilgili özel yolculuğa ve merak edilenleri aydınlığa çıkarıp,  şifa dağıtan ve şifa alan Renkolog kimliğim ile yol almaktayım. Parmak izimiz ne kadar önemli ise renklerde hayatımızda sessiz bir dil ile bir o kadar önem taşımaktadır. Bu önemi uzun yıllar aldığım renk terapi eğitimi ile taçlandırdım. Renklerin enerjisini öğrenmek isteyen kişilere eğitimlerde, seminerlerde, bireysel çalışmalarımızda bir araya gelerek bilgileri aktarıp kişiler yoluna devam ediyor. Aramızda ki renk bağıda hiçbir zaman kopmamaktadır.

Aşkın rengi kırmızı derler. Bu doğru bir renk diyebilir miyiz, neden kırmızı?

Kırmızı rengi uyarıcı, kışkırtıcı, mutluluk ve heyecan verici bir renk. Tutkuyu, yüksek enerjiyi ve dürtüleri tetiklediği için aşk ile olan bağlantısı kanıtlanmıştır. Arzu hissinin ait olduğu kırmızı rengi kişilere ihtiraslı aşk hayatı sunar.

Renkleri sağlık, aşk ve sosyal hayatımızda nasıl kullanmalıyız?

Sağlık alanında huzur veren yeşil ve mavi rengidir. Aşk hayatında ise kırmızı, pembe. Sosyal hayatınızda bulunduğunuz alanın durumuna göre sıcak ve soğuk renkler seçilmeli. Hatta mono kromatik renkten yararlanılır. Çalışma alanlarında renklerin tonlamaları, sübliminal olarak nasıl algılanacağı, kişilerin konsantrasyonunun nasıl etkileneceği renklerin yaydığı enerjide gizlidir.

Eklemek istedikleriniz?

Herkesin kendi rengini öğrenmeleri için haritalarını meydana çıkararak yaşam olsun, renk olsun, renginizle yaşam daha kolay olsun sloganıyla yoluma devam ediyorum.

İnsanlık var olduğu müddetçe renkler size bizlerin aracılığıyla göz kırpmaya devam edecek.

Yaşam yolu renginiz hayatınızın pusulası.

Ait olduğunuz yaşam yolu renginiz, hayatınızın izlenmeye değer bir yol olduğunu hissettirecek.

Güzellikler sizlerin renginizde gizli. Yeter ki rengine yolculukla kendine ulaşmayı bil.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir